Home Vijesti HNS-ovci stopirali gradnju Miškovićeve ambasade u Opatiji!

HNS-ovci stopirali gradnju Miškovićeve ambasade u Opatiji!

3059
0
Damir-Miskovic
Damir Mišković

Prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija kojom se predlagala prenamjena terena iz turističke zone i zelenog pojasa u neposrednoj blizini mora u stambeno zemljište s ‘poslovnim prostorom diplomatsko-konzularnog predstavništva’ jučer nije izglasana na opatijskom Gradskom vijeću. Oporbi su se na ovoj točki dnevnog reda priklonila i dva vijećnika HNS-a pa su za prenamjenu zemljišta ruke digli tek vijećnici SDP-a, HSU-a, jedna HNS-ovka i IDS-ov disident O’Brien Sclaunich.

Pažnju vijećnika ali i javnosti privukla je činjenica da se radilo o terenima predsjednika HNK Rijeka Damira Miškovića koji je na njima namjeravao izgraditi nigerijsku ambasadu! Gradonačelnik Dujmić je takav prijedlog argumentirao novim ulaganjima kojima će se u Opatiju privući bogati poslovni ljudi dok se predsjednik vijeća Peršić čudio otporu prenamjeni jer se ‘ionako radi o Miškovićevom zemljištu’.

Opozicijski vijećnici se s tim nisu složili pa je vijećnik Akcije mladih Robert Kurelić kazao kako ne vidi potrebu da se Miškovićeva ambasada, odnosno privatna vila, gradi na lokaciji za gospodarsku namjenu, budući se radi o jedinoj lokaciji u Opatiji na kojoj se još može graditi hotel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here