Home Top Vijest Monti i Kirin: Lekcija iz skromnosti za hrvatske napuhane veličine!

Monti i Kirin: Lekcija iz skromnosti za hrvatske napuhane veličine!

265
1
monti
Mario Monti strpljivo čeka suprugu (foto: facebook)

Dok hrvatske medije zadnja 24 sata zaokuplja vijest o “znate li vi tko sam ja?” saborskom zastupniku Ivanu Kirinu, koji je u Rijeci u ponedjeljak iskoristio svoj društveni položaj da na Županijskom sudu preko reda obavi posao, protekli tjedan talijanske medije preplavila je fotografija Marija Montija, talijanskog premijera u mandatu 2011-2013., uglednog ekonomista i rektora milanskog sveučilišta Bocconi, kako u milanskoj bolnici sjedi na stepenicama i uz bočicu vode črčka nešto po papiru, čekajući sa suprugom red na pregled.

kirin
Za to vrijeme u Hrvatskoj… (screenshot: facebook index.hr)

Fotografiju, koja je ubrzo postala viralna, objavio je na društvenim mrežama građanin uz komentar:”Jučer mi se dogodilo nešto jedinstveno. Bio sam s majkom u bolnici u Milanu gdje sam susreo profesora Montija, koji je tamo došao sa suprugom. Montijeva supruga došla je na isti pregled kao i moja majka. Ono što je bilo neočekivano jest da je profesor došao bez pratnje, čekao je u redu kao svi ostali. Cijelo vrijeme je sjedio na stepenicama, nije tražio posebno mjesto u čekaonici ili specijalan tretman. Razgovarao je sa svima koji su mu se obratili. Ovaj post posvećujem svim vulgarnim političarima koji konstanmtno koriste svoj položaj za osobne interese uvijek i svugdje. Poanta svega jest da kad si zaista velik čovjek, nemaš potrebu  hvalisati se i govoriti tko si!”

Zaista, lekcija iz skromnosti koja bi dobro došla mnogim hrvatskim napuhanim veličinama! (SPŠ)

Previous articleHNS-ovci stopirali gradnju Miškovićeve ambasade u Opatiji!
Next articlePGS-ovci protiv stvaranja atmosfere straha u državi

1 COMMENT

  1. Ako je Kirin iskoristio svoj položaj da brže obavi posao na sudu da bi mu više vremena ostalo bilo za kavu bilo za politiku treba se sramiti.

    Ali ako je iskoristio svoj položaj da preskoči red i da se vrati radu u bolnicu, onda osim bahatog nastupa nije IMHO zgriješio.

    Da li biste radije čekali na pregled u bolnici par sati li dana duže zato što vaš liječnik čeka neku potvrdu na sudu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here