Home Sport Horvatu isplaćena dugovanja u cijelosti, Ištuk potpisao

Horvatu isplaćena dugovanja u cijelosti, Ištuk potpisao

618
0

Alen Horvat od danas više ni službeno nije trener riječkog nogometnog prvoligaša. Potpisan je raskid ugovora nakon što je klub, po izričitom Horvatovom traženju isplatio sva dugovanja i obveze – Mi smo u duhu klupske politike pokušali i u ovom slučaju voditi računa o bivšim igračima i trenerima kluba. Horvatu je ponuđeno mjesto u omladinskom pogonu ili neko drugo radno mjesto u klubu poput skauta ili sl. On je tu, po nama izuzetno korektnu ponudu odbio i postavio svoje uvjete među kojima je bila i cjelovita isplatu svih dugovanja. Mi smo bili prisiljeni prihvatiti te uvjete jer su nas pritiskali rokovi za registraciju novog trenera, Ištuka, obrazložio je predsjednik kluba Robert Komen.

Zna li se kakva je financijska situacija na Kantridi već duži niz godina, ne treba biti vrhunski ekonomski analitičar da bi se došlo do zaključka kako svaki ovakav odljev novca može dodatno destabilizirati ionako krhku likvidnost kluba.

Mi bi u svakom slučaju bili sretniji da smo s jedne strane Horvata zadržali u klubu i da s druge strane nismo žrtvovali likviditet. Nikada nije bilo sporno dugovanje kluba prema bivšim igračima ili trenerima. U pitanju je samo dinamika. Horvat je ostao pri svojim zahtjevima unatoč savjetima svog pravnog zastupnika o korektnom razlazu s klubom, završio je Komen ostavivši pitanje o likvidnosti kluba otvorenim.

Neslužbeno, Horvatu je ponuđena isplata polovice duga odmah, ostatak u tri jednake rate, a kompletan bi dug predloženom dinamikom bio isplaćen do veljače iduće godine. Neobičan potez mladoga trenera, posebno zna li se da su primjerice Elvis Scoria i Nenad Gračan, treneri koji su posljednji napuštali Kantridu, pokazali puno razumijevanje za financijsko stanje, te najmanje pažnje pri razlazu s klubom poklanjali upravo dinamici isplate dugova. (radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here