Home Vijesti Odobrene potpore brodogradilištima: 3. maju pet milijardi

Odobrene potpore brodogradilištima: 3. maju pet milijardi

966
5

Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja odobrilo je državne potpore za restrukturiranje brodogradilišta 3. maj i Kraljevica, koje je izradila tvrtka Jadranska ulaganja. Time je završen plan restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta, budući da je još prije Agencija odobrila programe Brodosplita i Brodotrogira. Potpora odobrena za 3. maj iznosi nešto više od 5 milijardi i 300 milijuna kuna, dok je za Kraljevicu taj iznos nešto viši od milijardu i 600 milijuna kuna.

Utvrđeni su uvjeti i rokovi koji moraju biti ispunjeni tijekom provedbe programa restrukturiranja. To su kompenzacijske mjere u obliku smanjenja proizvodnih kapaciteta koji u 3. maju iznose 46.543 CGT-a, a u Kraljevici 9.636 CGT-a.

Ukupna godišnja proizvodnja u 3. maju može iznositi do 109.570 CGT-a, a u Kraljevici 26.997 CGT-a. Mjere smanjenja proizvodnih kapaciteta u oba se brodogradilišta moraju provesti u roku od jedne godine od dana potpisivanja privatizacijskog ugovora.

Dok traje provedba programa restrukturiranja, brodogradilišta ne mogu dobivati druge potpore osim onih predviđenih u odobrenom programu restrukturiranja. Nova potpora za restrukturiranje tim se poduzetnicima ne može dodijeliti prije isteka roka od 10 godina od dana potpisivanja privatizacijskog ugovora. (radio rijeka)

5 COMMENTS

 1. Pa do kada više će brodograditelji biti u HR jednakiiji od Željezare Sisak, Trimota, Đakovštine , Dalmacijavina?
  Samo zbog toga ću glasati za ulazak u EU da ne slušam više o “potporama”!

 2. BORNA.INA je od gubitaša počela ostvarivati profit čim su stranci zatvorili pipe korupcije tzv.menagerima. Tako će
  biti i u 3.Maju. Ako uđe vlasniik u 3,Maj i ako zatvori pipe svima od radnika do tzv. menagera malo će trebati državnih potpora.
  Dokaz je Uljanik.

 3. Borna i Franjo ma dajte ljudi, ne pričajte takve debilizme kad ni ne znate o čemu se radi.Stvarno ste debili.

 4. Zašto bi trebalo i dalje raditi 2300 ljudi u 3.MAJ-u kad i sami znaju da ih je barem 600 viška, toga moraju biti svi svjesni , svidjelo se to nekome ili ne.
  Pitam te: Zašto se ima čak 5.3 milijarde kuna za “3 MAJ” , a nema se “pišljivih” 27 miliona kuna za one jadnike u logoru u Đakovu?
  Upravo zato mislima da i među radnicima postoje kaste: najprije brodograditelji, pa tek onda svi ostali( tekstilci,”drvari”,trgovci,seljaci, ugostitelji itd).
  Kad smo mi debili, a onda nam ti sad sve lijepo objasni jer ti znaš sigurno o čemu se radi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here