Home Sport Hrvatska će zbog rata ponovno biti domaćin EP u vaterpolu!

Hrvatska će zbog rata ponovno biti domaćin EP u vaterpolu!

99
0

Vlada Republike Hrvatske na zasjedanju u četvrtak dala je suglasnost za organizaciju Europskog prvenstva u vaterpolu, koje bi se održalo u Hrvatskoj od 3. do 17. siječnja 2024., sukladno zamolbi Hrvatskog vaterpolskog saveza.

“Financijska sredstva za sufinanciranje troškova organizacije Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine osigurat će se u ukupnom iznosu od 2 milijuna eura preraspodjelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu, na proračunskim pozicijama Ministarstva turizma i sporta”, priopćeno je iz vlade.

Europska plivačka federacija (LEN) prošlog je tjedna definitivno otkazala domaćinstvo EP-a u vaterpolu, koji se trebao igrati u Izraelu. Razlog je rat na tom području, a u jednom je trenutku bilo pitanje hoće li se EP uopće odigrati.

Za domaćinstvo se prijavio Hrvatski vaterpolski savez, a još se čeka službena obavijest o domaćinstvu od LEN-a. Prema dostupnim informacijama, EP bi se trebao održati u Zagrebu. Ako Hrvatska dobije domaćinstvo, bio bi to jedinstven slučaj da jedna zemlja organizira dva uzastopna europska prvenstva. Prije godinu dana održan je Euro u Splitu, na kojem je Hrvatska osvojila naslov prvaka.

Previous articleKonferencija ‘Suverenitet ili Nacionalizam?’ u Rijeci okuplja europske stručnjake
Next articleSlovenci kontrole na granicama produljuju sve do ljeta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here