Home Sport Hrvatske odbojkašice izgubile su od Dominikanske Republike na svjetskom prvenstvu

Hrvatske odbojkašice izgubile su od Dominikanske Republike na svjetskom prvenstvu

212
0

Hrvatska odbojkaška reprezentacija poražena je u 2. kolu FIVB Svjetskog prvenstva u Gdanjsku od Dominikanske Republike s 0:3 (20, 15, 21). Bila je to utakmica u jednom smjeru. Hrvatska nije uspjela pronaći protuigru za izrazito raspoložene i pune samopouzdanja suparnice, kojima je ovo šesnaesta pobjeda u nizu ove godine, što doista zaslužuje svaki respekt.

Dominikanska Republika, ekipa s kojom smo se sastali u isto ovo vrijeme (25. rujna), ali prije 8 godina na SP u Rimu, kada su naše reprezentativke izgubile s 2:3 (peti set 19:17). Ove je godine Dominikanska Republika bila deveta u Ligi nacija, prva na Panameričkom finalu i koja ima u svojim redovima ima 201 cm visoku sjajnu Brayelin Elizabeth Martinez za koju naše djevojke nisu pronašle adekvatan odgovor. No, nije samo ona bila problem.
Naš je izbornik Ferhat Akbaš po ustaljenom običaju igrao s identičnom postavom: Deak-Fabris, Miloš-Mlinar, Butigan-Šamadan i libero Štimac, uz standardne izmjene cijele dijagonale, Perić umjesto Deak a Grbavica umjesto Fabris. Ali, niti u jednom setu naše odbojkašice nisu uspjele nametnuti svoju igru, već su stalno bile u podređenom položaju. Nisu uspjele opasno servirati i tako poremetiti prijem servisa suparnica, blok nije bio toliko čvrst, baš kao niti napad, pa je sukus svega zaslužen poraz od boljih suparnica.
„Izgubile smo danas protiv reprezentacije Dominikanske Republike s 3:0. Borile smo se i dale sve od sebe no na žalost nismo uspijele. Sutra nas čeka nova utakmica protiv Tajlanda zatim Turska te za kraj reprezentacija Koreje. Imamo još posla te šanse za prolaz. Treba skupiti glave i pripremiti se za sljedeću ekipu“ – izjavila je Mika Grbavica.
U prvom su se setu naše još nekako rezultatski držale do pred kraj seta, suparnice nisu uspjele voditi sa više od 5 poena prednosti (25:20 na kraju), no u drugom se naša igra počela urušavati sve više, pa bilježimo seriju od 8-0 za visokih 23:12 Dominikanki, koje su taj set završile sa 25:15. Treći set nije bio puno drugačiji od prethodna dva, iako je to nešto bolje rezultatski izgledalo, a završio je s 25:21 za Dominikansku Republiku.
Dva puta vodstvo Hrvatske u cijelom meču, 1:0 u prvom i 2:1 u trećem, te četiri egala (1:1 te 2:2 u trećem), dovoljno govore o dominaciji Dominikanki u ovom susretu.
Hrvatska je napravile tek 4 poena blokom (6 Dominikanke), 1 servisom (4), te 33 poena u napadu (44 suparnice), uz 21 pogrešku (18 protivnice).

Samanta Fabris s 9 poena najučinkovitija u našim redovima (od 24 lopte koliko ih je dobila), Lucija Mlinar 8, Laura Miloš 7, Mika Grbavica 6, Martina Šamadan 4 a Božana Butigan 3, te Natalia Tomić 1 poen.
U srijedu 28. rujna u 14.00 Hrvatska u Grupi B igra susret 3. kola protiv Tajlanda.

Na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

FIVB Svjetsko prvenstvo igra se do 15. listopada u Nizozemskoj i Poljskoj. Sve utakmice u izravnom su TV prijenosu na Sport klub kanalima.

Previous articleNa današnji dan prije 41 godinu pušten u promet Tunel Učka
Next articleSardar Azmoun riskira sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu podrškom ženama Irana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here