Home Vijesti I Energo započeo s mjerama štednje plina

I Energo započeo s mjerama štednje plina

1240
0

Riječki Energo, kao i ostali distributeri plina u Hrvatskoj, započeo je s mjerama ušteda u isporuci plina prema svojim korisnicima, a isporuka plina prema zaštićenim kupcima (kućanstva, vrtići, škole, zdravstvene ustanove) odvija se regularno, bez ikakvih obustava, doznaje se danas iz Energa. Uštede u potrošnji plina, u distributivnom sustavu, Energo ostvaruje kroz svoje toplane kojima je tijekom modernizacije ostavljena pričuvna opcija uporabe loživa ulja kao zamjenskog pogonskog energenta.

Prošlotjednim interventnim prelaskom toplana na lož ulje istodobno je i potrošnja plina u odnosu na redovnu opskrbu plinom smanjena za oko 30 posto.

Što se tiče industrijskih pogona dodatna ušteda ostvarena je prelaskom pogona INA Rafinerija nafte Mlaka, najvećeg potrošača plina u Rijeci, na lož ulje.

Svi ostali pravni korisnici imaju manji obim potrošnje plina koji neznatno utječe na ukupnu isporuku, naveli su iz Energa.

Prirodni plin na riječkom području koristi oko 19.000 kućanstava, a centralno grijanje iz toplana na plin ima ukupno 6167 korisnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here