Home Vijesti Igor Stari, bivši šef pulske Herculanee, seli na direktorsku poziciju u Rijeku?

Igor Stari, bivši šef pulske Herculanee, seli na direktorsku poziciju u Rijeku?

115
0

Kako saznaje Glas Istre iz neslužbenih izvora, bivši direktor pulske Herculanee Igora Stari favorit je riječkog gradonačelnika Marka Filipovića za preuzimanje kormila tamošnjim Kaštijunom – primorsko-goranskim Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćina, kojim upravlja tvrtka Ekoplus.

Filipović nam je potvrdio da natječaj traje, te je usput istaknuo da je informiran da su se na njega javila tri kandidata koji ispunjavaju uvjete te da je s njima već obavljen razgovor. Međutim, nije želio potvrditi, ali ni demantirati da je upravo Stari favorit vladajuće garniture u Rijeci. Igor Stari uopće nije želio komentirati natječaj. No, nije ni demantirao ništa od navedenog.

Poznato je da posljednju riječ oko Marišćine imaju SDP-ovci, da su oni na vlasti u Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci, ali i u Općini Viškovo na čijem se području Centar nalazi. Konkretno, Marišćina je u vlasništvu Primorsko-goranske županije (49 posto), Grada Rijeke (42), Općine Viškovo (osam posto), uz malen udio riječke Čistoće.

Valja podsjetiti da Primorsko-goranska i Istarska županija jedine imaju izgrađene takve centre za gospodarenje otpadom koji još uvijek nisu profunkcionirali na adekvatan način. Ipak, brojni nedostaci rješavaju se u hodu, dižu se krediti za nadogradnju, a najveći problem – nesnosan ljetni smrad – i dalje nije ni blizu rješenja. Barem ako je suditi po relativnoj tišini i ne talasanju, odnosno ne informiranju javnosti iz, recimo, Kaštijuna. Naravno, problem su prevelike količine otpada koje centri trenutno ne mogu primiti i obraditi, pogotovo tijekom ljetne sezone. (foto: glas istre)

Previous articleČlanice EU pokušavaju pronaći kompromisni dogovor o zabrani uvoza ruske nafte
Next articleNikolina Ristović dala prvu izjavu nakon smrti supruga: ‘Grozno se osjećam’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here