Home Mozaik ‘Imao sam 11 godina, napio se dok nisam pao u nesvijest, a...

‘Imao sam 11 godina, napio se dok nisam pao u nesvijest, a onda me silovao. Probudio sam se s opeklinama, okružen grabežljivcima’

176
0

Članovi nekadašnjeg dječačkog benda Menudo, u kojem je karijeru započeo i Ricky Martin, progovorili su o stravičnom zlostavljanju kojem ih je njihov menadžer izvrgnuo, tvrdeći da im je davao alkohol i drogu, kao i da su više puta “silovani” i izloženi “grabežljivcima”. “.

Grupu Menudo osnovao je Edgardo Diaz u Miamiju 1977. godine, a bend je postao jedan od najpopularnijih boy bendova na planeti – prodali su više od 20 milijuna ploča diljem svijeta i tijekom 80-ih i 90-ih svojim hitovima osvojili Latinsku Ameriku.

No, dok su karijere ovih tinejdžera na prvi pogled bile blistave i uspješne, većina članova benda sada je otkrila da su potajno živjeli noćnu moru, suočavajući se sa seksualnim napadima i fizičkim zlostavljanjem, piše “Daily Mail”.

U produkciji HBO-a 23. lipnja prikazan je četverodijelni dokumentarac “Menudo: Forever Young” koji je otkrio jezivu istinu o bendu. U ovoj spoznaji, bivši član grupe Angelo Garcia, koji se bendu pridružio 1988. s 11 godina, a napustio ga dvije godine kasnije, tvrdi da su ga, dok je bio član, silovali i iskorištavali “grabežljivci” .

Otkrio je da se to prvi put dogodilo u hotelskoj sobi s nepoznatim muškarcem, koji je tada 11-godišnjem Angelu davao alkohol dok se nije “svijestio”.

“Kada sam se probudio, bio sam gol i krvario sam pa sam znao da je došlo do prodora. Imao sam tragove na licu od trljanja po tepihu. Bio sam zbunjen i nisam razumio”, rekao je.

Ostali članovi grupe također su potvrdili da su se tijekom svog boravka u bendu suočili sa seksualnim zlostavljanjem, kao i s nemarom, iskorištavanjem, uznemiravanjem i korištenjem droga – što je sve izazvalo Diazovo budno oko.

Grupu su prvotno činila dva brata – 12-godišnji Fernando i 13-godišnji Nefti Salaberi, pa su im se pridružili Carlos (12), Oscar (11) i Ricky Melendez (9). Tijekom godina kroz bend je prošlo mnogo članova – njih preko 30.

Diaz je za ovaj bend navodno imao strategiju “fontana mladosti”, što je u praksi značilo da ako je netko prestar za grupu, jednostavno ga je potrebno zamijeniti, a to bi se uglavnom događalo kad navrši 16 godina.

Brojni dečki koji su nekada bili u bendu tvrdili su da često nisu imali nadzor nad ikoga tko bi brinuo o njihovoj sigurnosti, te da su bili izloženi drogama poput marihuane i kokaina.

“Jednom kad smo bili u Kolumbiji, ja i Ruben, kolega iz benda, stigli smo u hotel. Ušli smo u našu sobu, odjednom je došao nepoznati tip i izvukao kilogram kokaina. Uplašili smo se, nismo znalitko je osoba… I bio je jedan od producenata i promotora“, rekao je Sergio Blas, član od 1986. do 1990. godine.

Andy Blaskez, koji je bio u bendu od 1991. do 1997., optužio je svog bivšeg menadžera za “ekstremnu seksualizaciju”, s kojom se suočio od samog početka.

“To su bile pretjerano seksualizirane šale koje se ne bi smjele izgovarati pred djecom. Sjećam se da je rekao: ‘Znaš kakav je užitak kad odeš u kupaonicu?’ Tako se osjećate tijekom analnog seksa – rekao je Blaskez.

Ricky Martin se grupi pridružio 1984. godine s 13 godina, a napustio ju je pet godina kasnije i definitivno je najpoznatiji član Menudo benda. Ray Asavedo, koji je bio u bendu od 1985. do 1988., tvrdio je da je Ricky od početka bio “zlatno dijete” i da je to dao do znanja ostalim članovima.

“Biti s Rickyjem bilo je brutalno jer je imao prednost u odnosu na mene, pa ako je netko pokucao na vrata, morao sam ih otvoriti. Ako je zazvonio telefon, morao sam podići slušalicu. Bio sam kao njegova sobarica.” Sergio Blas rekao je potvrđujući Asavedove navode.

Previous articleMotocikl gorio na križanju Tizianove, Osječke i Prvomajske ulice
Next articleSrpski biznismen uhvatio ženu u lezbijskoj akciji: jedna stvar naslutila sklonost prema istom spolu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here