Home Vijesti Istarski župan: Istra je u zelenom, nije u redu da ispaštamo zbog...

Istarski župan: Istra je u zelenom, nije u redu da ispaštamo zbog neodgovornosti drugih!

218
0

Istarski župan Boris Miletić sazvao je danas 1. koordinaciju s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji, koja je održana u prostorijama Istarske razvojne agencije u Puli.

Budući da je na koordinaciji bilo govora o epidemiološkoj situaciji u Istri i tijeku turističke sezone, sastanku su prisustvovali i načelnik županijskog SCZ-a Dino Kozlevac, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, direktor županijskog TZ-a Denis Ivošević i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Kako je rečeno, epidemiološka situacija je vrlo povoljna te je Istra i dalje u tzv. zelenoj zoni prema Institutu Robert Koch, relevantnoj njemačkoj instituciji za statistiku i preporuke vezane uz covid-19.

Miletić: Istra ne treba snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih
Međutim, prema najnovijoj koronakarti EU, koju svakog tjedna objavljuje ECDC, hrvatska obala je od danas u narančastoj boji budući da se Hrvatska gleda po kriteriju četiri statističke regije. Župan Miletić je još izrazio veliko nezadovoljstvo kazavši da se Istra i njezini građani iznova neopravdano kažnjavaju.

Naime, Istra u zadnjih 15 dana bilježi izrazito nisku incidenciju zaraze, koja iznosi 1.9 na 100.000 stanovnika.

“Nije u redu da naši građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija”, poručio je župan Miletić, ponovivši kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu jer ima odlične pokazatelje, što je presudno za uspješnu turističku sezonu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here