Home Vijesti Iz Burundija došli u Rijeku na rukometno prvenstvo pa nestali. Policija ih...

Iz Burundija došli u Rijeku na rukometno prvenstvo pa nestali. Policija ih traži

287
0

Policija je izvijestila o nestanku 10 državljana Burundija u Hrvatskoj.

“Policija je zaprimila prijavu o nestanku državljana Burundija, sudionika Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. kolovoza, između ostalih gradova, održava i u Rijeci.

Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o deset mlađih muških osoba, rođenih 2006. godine, koje su se jučer, 9. kolovoza, oko 15:30 udaljile u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gdje su bile smještene za vrijeme trajanja prvenstva, te ne odgovaraju na telefonske pozive.

U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih osoba, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka”, izvijestila je PU primorsko-goranska.

“Kao organizator Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u kategoriji U-19 možemo potvrditi kako su se prije odigravanja utakmice protiv Bahreina iz kampusa na Sušaku u kojem su bili smješteni, a mimo znanja stručnog stožera svoje reprezentacije, u nepoznatom pravcu udaljila desetorica reprezentativaca nacionalne vrste afričke države Burundi.

Unatoč tome što su poštovani najviši sigurnosni standardi, usklađeni s procjenom Ministarstva unutarnjih poslova, te je prostore osiguravao adekvatan broj policije, pripadnika zaštitarske službe i redara, reprezentativci države Burundi odlučili su napustiti natjecanje i krenuti u, zasad, nepoznatom smjeru”, komentirali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

O nemilom događaju službeno su obaviještene nadležne policijske uprave te je započeta potraga, unatoč tome što se, formalno, takvi događaji tretiraju kao nestanak osobe/osoba tek nakon proteka 24 sata.

“Nadalje, u realnom vremenu informirana je i Svjetska rukometna federacija.

Hrvatski rukometni savez izražava žaljenje zbog ovakvog tijeka događaja, stavlja se na raspolaganje reprezentaciji države Burundi po pitanju bilo kakve logističke i operativne potpore te policijskim instancama po pitanju provođenja policijskog postupanja.

Utakmica između reprezentacija država Burundi i Bahrein, a koja je trebala biti odigrana danas (četvrtak, 10. kolovoza), otkazana je, odnosno, formalno se vodi kao odustanak reprezentacije Burundi, te je upisana kao pobjeda Bahreina od 10:0”, priopćili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Predsjednik Rukometnog saveza Burundija: U šoku smo

“U potpunom smo šoku. I mi kao Savez i roditelji naših reprezentativaca s kojima smo u stalnom kontaktu molimo sve koji nam mogu pomoći da se naši momci pronađu, da to i učine. Ne znam uopće kako bismo se vratili kući bez njih”, rekao je za HRS predsjednik Rukometnog saveza Burundija Dauphin Nikobamye i zahvalio svima koji se trude pomoći u potrazi za desetoricom nestalih reprezentativaca njegove države.

Previous articleSjedio je na wc školjci, a onda ga je nešto uhvatalo za genitalije: Prizor je bio strašan, krvi je bila posvuda (VIDEO)
Next articleVIDEO: Torcida se uoči susreta s PAOK-om pohvalila otetim majicama Grka i Srba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here