Home Vijesti Izabrano idejno rješenje uređenja arheološkog parka

Izabrano idejno rješenje uređenja arheološkog parka

884
0

Grad Rijeka je u suradnji s Društvom arhitekata Rijeka raspisao arhitektonski natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja uređenja Arheološkog parka i okolnih javnih prostora u Starom gradu, na kojem su prvu nagradu osvojili autori Nenad Fabijanić i Sonja Tadej. Otvorenje izložbe natječajnih radova održat će se u ponedjeljak 29. prosinca u 19 sati, u Malom salonu.

Grad Rijeka u suradnji s Društvom arhitekata Rijeka 7. listopada, 2008. raspisao je arhitektonski natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja uređenja Arheološkog parka i okolnih javnih prostora u Starom gradu. Natječaj je bio otvoren do 8. prosinca kada je istekao rok za predaju natječajnih radova.
Provedba ovog arhitektonskog natječaja i odabir idejnog rješenja načina uređenja ovog trga u riječkom Starom gradu predstavlja nastavak procesa koji je započeo 2007. godine provedbom arheoloških istraživanja na ovom vrijednom riječkom arheološkom lokalitetu. Cijeli ovaj proces nastavit će se izradom projektne dokumentacije uređenja trga, a u konačnici i izvođenjem radova na njegovom uređenju poštujući vrijednost arheološkog lokaliteta, a ujedno stvarajući prostor urbanog gradskog trga sa svim elementima koji mu omogućavaju ponovno uključivanje u prostor koji ga okružuje.

Ocjenjivački sud koji je radio u sastavu Nikola Bašić dipl.ing.arh. (predsjednik OS), Nikolina Radić Štivić dipl.ing.arh. (član OS), Thea Karlavaris dipl.ing.arh. (član OS), Igor Rožić dipl.ing.arh. (član OS), dr.sc. Karin Šerman dipl.ing.arh. (član OS), Vladi Bralić dipl.ing.arh. (zamjenik člana OS) i mr.sc. Ira Rechner Šustar dipl.ing.arh. (zamjenik člana OS) dodijelio je prvu nagradu radu autorima Nenadu Fabijaniću, dipl.ing.arh. i Sonji Tadej, dipl.ing.arh. iz Zagreba. Suradnici na projektu bili su Ana Martinović, aps. arh., Petra Mikić, aps.arh., Anja Zanjko. aps.arh., Davor Pavlović, dipl.ing.arh., Nino Kušter, light designer i akad.kipar Siniša Majkus autor skulpture.

Druga nagrada pripala je autoru Anti Uglešiću, dipl.ing.arh. i koautorici Marijani Rančić, dipl.ing.arh., iz Zadra. Suradnik na proketu bio je Dinko Uglešić, dipl.ing.arh. iz Zagreba.

Treća nagrada pripala je autorima Zdeslavu Surini, dipl.ing.arh. iz Opatije, Petri Karuza, dipl.ing.arh. s Viškova i Hani Kadvanj, stud.arh. iz Trsta.

Izložba natječajnih radova za izradu idejnog arhitektonskog rješenja uređenja Arheološkog parka i okolnih javnih prostora u Starom gradu u Rijeci te javna rasprava i razgovor sa natjecateljima i članovima Ocjenjivačkog suda održat će se u Malom salonu, Korzo 24, s početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 6. Siječnja, 2009. godine. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here