Vijesti

Izazvao prometnu nesreću s 3,06 alkohola i bez vozačke dozvole

Izazvao prometnu nesreću s 3,06 alkohola i bez vozačke dozvole

I proteklog vikenda, između 28. rujna i 1. listopada prometna policija je pojačano nadzirala promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i počinjenja prekršaja u prometu.Tijekom pojačanog nadzora evidentirano je 238 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – 46, zatim 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te 118 drugih prometnih prekršaja.

Od vozača pod utjecajem alkohola najviše, njih šest je bilo u dobi između 31. i 40. godine te po pet vozača u dobi između 18. i 24. godine i između 41. i 50. godine života, dok je preostalih pet vozača u drugim dobnim skupinama.

Najveća koncentracija alkohola od 3,06 g/kg izmjerena je 41-godišnjaku koji je 29. rujna oko 13,30 sati upravljao osobnim vozilom marke Opel Corsa, riječkih registracijskih oznaka. Uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolniku krećući se vozilom naseljem Ružići na području Matulja, udario je u parkirano vozilo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a osim da je pod utjecajem alkohola policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Protiv 41-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uz svakodnevni nadzor prometa na cestama, policija će pojačano nadzirati promet na cestama i u narednim vikendima, kako bi preventivno djelovali na najrizičnije uzročnike prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

U prometnoj nesreći kod Buzeta poginuo suvozač citroena saxo riječkih registracija

spDecember 7, 2018

Komadina i HDZ se dogovorili oko proračuna, Kneževiću ozdravila punica!

spDecember 7, 2018

41-godišnjak osumnjičen za razbojništvo nad 81-godišnjakom

spDecember 7, 2018

Teško ozlijeđena pješakinja – oprezno u prometu

spDecember 6, 2018

Riječani osjetili potres sa epicentrom u Pivki

spDecember 5, 2018

36-godišnjakinja teško ozlijeđena nakon što je na Biviu vozilom udarila u stablo

spDecember 5, 2018

Dr.sc. Jasna Arrigoni o amandmanu Liste za Rijeku na gradski proračun: Poticanjem darovite djece društvu stvaramo dodanu vrijednost

spDecember 5, 2018

Mostovke uoči konzultacija s Komadinom: Neka Akcija mladih i HDZ o foteljama pregovaraju u svoje ime!

spDecember 5, 2018

Akcija mladih: Nećemo trgovati oko županijskog proračuna

spDecember 4, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.