Vijesti

Izazvao prometnu nesreću s 3,06 alkohola i bez vozačke dozvole

Izazvao prometnu nesreću s 3,06 alkohola i bez vozačke dozvole

I proteklog vikenda, između 28. rujna i 1. listopada prometna policija je pojačano nadzirala promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i počinjenja prekršaja u prometu.Tijekom pojačanog nadzora evidentirano je 238 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – 46, zatim 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te 118 drugih prometnih prekršaja.

Od vozača pod utjecajem alkohola najviše, njih šest je bilo u dobi između 31. i 40. godine te po pet vozača u dobi između 18. i 24. godine i između 41. i 50. godine života, dok je preostalih pet vozača u drugim dobnim skupinama.

Najveća koncentracija alkohola od 3,06 g/kg izmjerena je 41-godišnjaku koji je 29. rujna oko 13,30 sati upravljao osobnim vozilom marke Opel Corsa, riječkih registracijskih oznaka. Uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolniku krećući se vozilom naseljem Ružići na području Matulja, udario je u parkirano vozilo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a osim da je pod utjecajem alkohola policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Protiv 41-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uz svakodnevni nadzor prometa na cestama, policija će pojačano nadzirati promet na cestama i u narednim vikendima, kako bi preventivno djelovali na najrizičnije uzročnike prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.