Home Biznis Izraelci kupili riječke Jadran hotele: Potencijali Rijeke kao grada su ogromni

Izraelci kupili riječke Jadran hotele: Potencijali Rijeke kao grada su ogromni

801
0
DCIM100MEDIADJI_0235.JPG

Brown Hotels Grupa novi je vlasnik riječkih Jadran hotela, a akvizicija se odnosi na preuzimanje ukupno sedam hotela, dva restorana i turističkog kampa koji se nalaze na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice, izvijestili su danas iz Brown Hotels Grupe.

“Ova akvizicija svojom vrijednošću najveća je u Hrvatskoj nakon kupovine pulskog hotelskog lanca Arena Hospitality Grupe 2017. godine”, navodi se u izjavi za javnost, u kojem se ne navodi vrijednost transakcije.

Iz Brown Grupe najavljuju kako namjeravaju provesti sveobuhvatan proces rebrendiranja na svih sedam lokacija na kojima se nalaze objekti u vlasništvu Jadran hotela, a ovom će akvizicijom proširiti svoj portfelj u Hrvatskoj. Naime, Brown Grupa, kako se navodi, već dulji niz godina uspješno upravlja trogirskim Brown Beach Houseom.

Ističu i kako Brown Hotels Grupa u svojim planovima za Jadran hotele i čitavu destinaciju ima velike investicijske i razvojne aktivnosti, s jasnom vizijom transformacije grada Rijeke u međunarodno priznatu turističku destinaciju.

“Potencijali Rijeke kao grada su ogromni, te smo uvjereni kako može postati značajno turističko središte u hrvatskim, ali i globalnim okvirima te destinacija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta”, kazao je osnivač i suvlasnik Brown Hotels Grupe Leon Avigad napominjući kako u prilog tome govore i značajna ulaganja, posebice stranih investitora, na riječkom području.

I Brown Hotels Grupa, kako je kazao, želi i planira biti dio tog trenda ulažući značajna sredstva u razvoj Rijeke, uključujući izgradnju i obnovu hotela te prepoznatljivih atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zone te brojne druge atrakcije.

“Grad Rijeka, s međunarodnom zračnom lukom i novim nautičkim marinama koje su u izgradnji, doživljava nevjerojatan zamah i na pravom je putu da se transformira u poželjnu globalnu turističku destinaciju”, naglasio je Avigad.

Iz Brown Grupe najavljuju da će preuzimanjem upravljanja Jadran hotelima u narednom razdoblju implementirati prepoznatljivi model uspostavljanja jedinstvenih hotela čija su obilježja lifestyle, kulturne i nightlife atrakcije.

“Tijekom cijelog procesa imali smo iznimno kvalitetnu suradnju s dosadašnjim vodstvom Jadran hotela – Ivanom Franolićem i Zoranom Lušticom, koji su tijekom godina izgradili respektabilnu kompaniju koja u svojem posjedu ima jedinstvene objekte i lokacije, te vjerujemo kako Brown Hotels Grupa može značajno doprinijeti njenom daljnjem razvoju”, istaknuo je globalni izvršni direktor Brown Hotels Collectiona Oshri Deri.

“Planiramo implementirati prepoznatljivi Brown Hotels model upravljanja kroz stvaranje živopisnih, jedinstvenih turističkih iskustava koja nadilaze same hotele”, rekao je Deri dodajući kako žele nastaviti surađivati sa svim dosadašnjim zaposlenicima Jadran hotela, kao i lokalnim stručnjacima te čitavom zajednicom kako bi zajedno pozicionirali Rijeku kao značajnog igrača na globalnoj turističkoj karti.

Fokus novih vlasnika, kako se navodi u priopćenju, u narednom razdoblju će biti usmjeren na prva tri hotela u Rijeci, gdje se uskoro planira započeti s renovacijom i preuređenjem, a oni će ubuduće biti poznati pod brendom Brown Hotels.

Među njima su hotel Continental koji će biti preimenovan u Brown Continental Rijeka, hotel Jadran koji će biti poznat kao Brown Beach Jadran Rijeka te hotel Neboder koji će postati Brown Lighthouse Rijeka.

Aktivnosti renovacije i obnove preostale četiri lokacije provodit će se kroz sljedeće dvije godine, najavljuje se u priopćenju.

Brown Grupa je na uspješnoj provedbi investicije surađivala s nizom renomiranih domaćih i stranih kompanija, istaknuli su iz kompanije, a suvlasnik Brown Hotels Grupe Nir Waizman izdvojio je podršku InterCapitala, odvjetničkog društva Šavorić & Partneri i tvrtke T.C. & Partneri, dok su dubinsko snimanje proveli EY, Gark Consulting i Colliers.

Inače, izraelska Brown Hotels Grupa u svom portfelju ima niz lifestyle i boutique hotela, odmarališta i turističkih atrakcija diljem Njemačke, Grčke, Cipra i Izraela, a u Hrvatskoj ima trogirski Brown Beach House.

Previous articlePonudila mu maraton u krevetu ako postigne 5 golova, do kraja sezone zabio samo jedan gol
Next articleVučić se obukao u Čečena, Kadirov mu poslao poklone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here