Home Vijesti Jadranka Kosor: Je li i dalje članica HDZ-a ona spodoba što broji...

Jadranka Kosor: Je li i dalje članica HDZ-a ona spodoba što broji vrbe?

4803
0

Na posljednje slučajeve govora mržnje u HDZ-u osvrnula se na twitteru i bivša premijerka i nekadašnja čelnica te stranke Jadranka Kosor:

– Nećemo tolerirati govor mržnje, veli AP. Je li i dalje članica stranke ona spodoba iz Rijeke što slavi vrbe kad govori o Srbima? No dobro; ona koja kaže da je ZDS stari hrvatski pozdrav, a simbol je mržnje, nije članica. Samo kandidatkinja, kaže Kosor aludirajući na slučaj Ivone Milinović ali i Kolinde Grabar Kitarović koja je svojedobno tvrdila kako nije vidjela problem u pozdravu ‘Za dom spremni’ jer su ju krivo savjetovali savjetnici!

A što se tiče ‘spodobe’, zanimljivo je da je termin baš u raspravi o riječkoj brojačici vrba prvi lansirao predsjednik Odbora za kulturu Zvonimir Peranić. On je na prošloj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je Ivona Milinović smijenjena s mjesta predsjednice Odbora za manjine predložio i zaključak kojim Gradsko vijeće osuđuje govor mržnje te zatraži od vijećnice HDZ-a ostavku na mandat gradske vijećnice.

– Da se nikada ne bi ponovila ovakva opskurna spodoba, zaključio je Peranić i objasnio da se riječ spodoba ne odnosi na osobu nego na izjavu dotične osobe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here