Home Biznis Jako porastao promet u hrvatskim zračnim lukama, aerodrom na Krku i dalje...

Jako porastao promet u hrvatskim zračnim lukama, aerodrom na Krku i dalje u padu!

135
0

Hrvatske zračne luke bilježe značajan rast u svibnju 2024. godine, no istovremeno se ističe pad riječke zračne luke, prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS). Ukupno je kroz devet zračnih luka u prvih pet mjeseci prošlo 3.25 milijuna putnika, što predstavlja porast od 22.2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Rast Putničkog Prometa i Zrakoplovnih Operacija

Svibanj je bio ključan mjesec s impresivnim rastom od gotovo 30 posto u broju putnika, dostižući 1.36 milijuna putnika. U istom mjesecu, broj zrakoplovnih operacija povećao se za gotovo 20 posto, dosežući više od 14.1 tisuća operacija.

Promet Tereta također u Porastu

Promet tereta bilježi rast, s 941 tonom tereta u svibnju, što je porast od 16 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno, u prvih pet mjeseci promet tereta povećan je za gotovo 18 posto, dosegnuvši 4300 tona na svim zračnim lukama.

Pojedinačni Rezultati Zračnih Luka

Zračna luka Zagreb zadržala je vodeću poziciju s 397.5 tisuća putnika, što je porast od 21.7 posto. Zračna luka Dubrovnik zabilježila je rast od 31.2 posto, uslužujući 360.5 tisuća putnika, dok je zračna luka Split zabilježila rast od 13.1 posto s 354.8 tisuća putnika. Značajan porast od čak 108.9 posto ostvarila je zračna luka Zadar, dok je zračna luka Pula zabilježila rast od 44.3 posto. Jedini pad zabilježila je zračna luka Rijeka, s tek nešto više od 9600 putnika u svibnju, što predstavlja smanjenje od 6.2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here