Home Sport Jakobušić sam izašao pred novinare nakon sastanka Dinama, Hajduka, policije i HNS-a:...

Jakobušić sam izašao pred novinare nakon sastanka Dinama, Hajduka, policije i HNS-a: ‘Antolić? Nemojte se hrvati sa svinjom, završit ćete u blatu, a svinji će se to svidjeti’

184
0

Hajduk je predstavljao predsjednik Lukša Jakobušić, Dinamo predsjednica Vlatka Peras, policiju ravnatelj Nikola Milina, a krovnu nogometnu organizaciju predsjednik Marijan Kustić

U sjedištu HNS-a u Zagrebu u petak se održao sastanak na kojem su sudjelovali Hajduk, Dinamo, policija i HNS.

Hajduk je predstavljao predsjednik Lukša Jakobušić, Dinamo predsjednica Vlatka Peras, policiju ravnatelj Nikola Milina, a krovnu nogometnu organizaciju predsjednik Marijan Kustić.

Šef Bijelih izašao je pred novinare i obratio se javnosti:

“Sam ja dajem izjavu? U redu… Kao što ste vidjeli nismo se oglašavali par dana, nakon utakmice finala Kupa izašli smo jučer s majicama s natpisom ‘Sloboda navijačima’, u trenutku proslave. Taj izraz se ne odnosi na one navijače koji na bilo koji način izazivaju nerede ili sudjeluju u nečasnim radnjama, odnosi se na nepravedno privedene, a nadam se da će se njihova nevinost i utvrditi. Za one koje rade probleme postoje institucije”, kazao je Lukša Jakobušić i dodao:

“To se odnosi dakle na onih 1600 naših navijača koji su došli na Maksimir. Mi smo klub navijača, sportsko dioničko društvo, zato smo se i odazvali na sastanak čiji će zaključci biti usuglašeni. Moram izrazit žaljenje za sve koji su nastradali, i policajce i propucale osobe. Sva sreća što nitko nije poginuo. Čvrsto stojimo iza svojih navijača, prema njima se loše postupa čitavu sezonu, naši navijači se diskriminiraju.”

“Imali smo razgovor na događanja, ključ svega je da će u izradi jednog protokola sudjelovati i navijači. U sedmom mjesecu je utakmica Superkupa u Zagrebu, igrat će Dinamo i Hajduk, svi imamo želju da se odnos prema navijačima promijeni. Vidio sam da su svi svjesni problema, možda nemamo zajedničko gledište kako je do problema došlo, ali svjesni smo da postoji i to je sukus”.

Jakobušić je naveo i sljedeće:

“Najveći teret i odgovornost je na HNS-u. Pravilnici postoje i treba ih uskladiti, dat ćemo potporu kao klub. Možda je čudno da jedini ja govorim. Jedini sam od prisutnih ovdje prošao navijački put, ta problematika mi je poznata, no to se ne ovisi samo na Torcidu, nego na sve navijačke skupine. Mi smo najzainteresiraniji za problem jer smo klub navijača, ali ovo se odnosi na sve. Sve navijačke skupine će dati svoje mišljenje o diskriminatornom postupanju”.

O Krešimiru Antoliću je na pitanje novinara RTL Sporta Marka Vargeka o medijskim istupima i trolanjima u njima člana Uprave Dinama u posljednje vrijeme, izjavio:

“Mogu se samo poslužiti poslovicom ‘nikad se nemojte hrvati sa svinjama, jer će te završiti u blatu, a svinji će se to sviđati”.

Jakobušiću je, da i ti spomenemo, čudno bilo što je stao samo on ispred mikrofona i govorio o zaključcima sastanka. Priopćenje HNS-a na temu sastanka očekuje se.

Previous articleKakav udarac za Putina: Britanski i američki vojnici u Ukrajini digli u zrak ruski tenk ručnim raketnim bacačem (VIDEO)
Next articleU Transfermarktu se malo zaigrali: Napisali da je Drmić igrač Dinama pa sve obrisali!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here