Home Vijesti Kakav udarac za Putina: Britanski i američki vojnici u Ukrajini digli u...

Kakav udarac za Putina: Britanski i američki vojnici u Ukrajini digli u zrak ruski tenk ručnim raketnim bacačem (VIDEO)

193
0

Četvorica vojnika, pretpostavlja se američki i britanski dobrovoljci uništila su rusko oklopno vozilo ručnim raketnim bacačem, pokazuje snimka objavljena na Twitteru. Na snimci se jasno čuje kako vojnici u ukrajinskim uniformama govore američkim i britanskim naglaskom, vijugajući kroz šumarak. Nakon što su izašli na čistinu primijetili su ruski oklopnjak BTR-80 te se dali u akciju.

Prvo je vozilo pokušao pogoditi vojnik koji je nosio češki RPG-75M, vrlo sličan zolji, no njegovo je oružje zatajilo. U stvar se umiješao vojnik koji je nosio bacač RGW-90 HH. Kleknuo je, pucao i pogodio oklopnjak iz prve.

Vojnici su se povukli natrag u šumarak prije nego što je oklopnjak eksplodirao. Navodno je udar granate detonirao oružje smješteno unutar tenka koje je eksplodiralo nekoliko trenutaka kasnije, piše The Sun.

Druga snimka, koju su snimili pripadnici Snaga za specijalne operacije Ukrajine, pokazuje uništenje ruskog tenka, dok su okupatorski vojnici navodno sjedili na kupoli i pili.

Glasnogovornik snaga rekao je: “Vojnici SSO-a u Ukrajini razvili su vještine uporabe još jedne vrste modernog oružja. Primjer toga je još jedno uništavanje neprijateljskog tenka zajedno s neprijateljskim ljudstvom. Prema izjavama naših vojnika, ruski okupatori su tiho pili alkohol na jednom od položaja, sjedeći na oklopu svog tenka. Međutim, uobičajena ruska okupacija naglo je prekinuta neočekivanim napadom iz zraka”. poručio je glasnogovornik ukrajinskih specijalnih postrojbi.

Dodao je kako je u toj akciji upotrijebljen “moderni dron kamikaza opremljen snažnim eksplozivom”. Pritom je nastala “nenadoknadiva šteta” nakon što je smrtonosna naprava “uletjela ravno u tenk”, a napad je snimila kamera na “dronu ubojicu”.

Treća snimka pokazuje razaranje ruskog tenka T-90 usred borbi na istoku zemlje. Na početku snimke vidljive su brojne eksplozije, što znači da su se u blizini odvijale borbe. Zanimljivo, tenk vrijedan više milijuna funti uništen je raketnim bacačem vrijednim svega 18.000 funti.

Inače, Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga priopćio je da je od početka rata Rusija izgubila oko 29.750 vojnika, 1322 tenka, 3246 ostalih oklopnih vozila, 623 topnička sustava, 201 višestruki raketni sustav, 93 protuzračna sustava, 206 zrakoplova, 170 helikoptera, 2226 motornih vozila i cisterni, 13 brodova, 48 jedinica specijalne opreme i 115 krstarećih projektila.

Previous articleŠimić i Stanišić uoči ključne utakmice: Vjerujemo u plasman na Euro
Next articleJakobušić sam izašao pred novinare nakon sastanka Dinama, Hajduka, policije i HNS-a: ‘Antolić? Nemojte se hrvati sa svinjom, završit ćete u blatu, a svinji će se to svidjeti’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here