Home Vijesti Policija privela Janšu i Miškovića!

Policija privela Janšu i Miškovića!

1511
6

Janeza Janšu i Davora Miškovića policija je tokom današnjeg dana privela u policijsku stanicu na obavijesni razgovor. Prema pisanju Novog lista, policija je iz MMSU-a uzela i uništenu hrvatsku zastavu. Akteri ovog događaja su danas održali press konferenciju na kojoj su ustvrdili kako je kaznena prijava protiv slovenskog umjetnika Janeza Janše pravno neutemeljena jer se jedan čin ne može promatrati izdvojeno od cjelokupnog umjetničkog djela i festivala, poručeno je s konferencije za novinare povodom kaznene prijave koju je podnio umjetnik i hrvatski branitelj Krešo Mustać.


Rezanje zastave: Kazneno dijelo ili umjetnost?

Janšin odvjetnik Ljubiša Drageljević smatra da prijava nema zakonske osnove jer se radi o raritetnoj kazališnoj predstavi uz napomenu kako se prvi put događa da jedan umjetnik prijavljuje drugoga za umjetničko djelo i to javno. Janez Janša tvrdi kako se radi o nesporazumu jer je izložba sastavljena od 50 uputa i izložaka. Prema Janšinim riječima, posjetitelji su dio predstave istodobno izvođači, ako to žele.

Na događaj su se osvrnuli i vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke, Josip Rupčić, Tea Čaljkušić Mance i Ivan Bogdanić prozvavši riječkog gradonačelnika za kojeg tvrde da je u slučaju Tržnica štitio stranačke interese, a svojim prisustvom na ovom performansu, gdje nije reagirao, prešutno podržao i ovaj čin.

Smeta ih i što Grad Rijeka s puno većom količinom sredstava, od svih udruga i programa u kulturi, pomaže upravo organizatora izložbe, udrugu Drugo more. ‘Da li je to možda povezano s tim što Slobodanka Mišković, supruga Davora Miškovića iz te udruge, radi u uredu za kulturu Grada Rijeke?’, zapitala se Čaljkušić Mance.

Slobodanka Mišković ne radi na programu koji su vezani za scensku djelatnost i ne može ni na koji način utjecati na dodjelu sredstava kulturnim udrugama’, izjavio je za tportal riječki gradonačelnik Vojko Obersnel upitan da komentira izjavu Čaljkušić Mance. Obersnel kaže da je ‘u ovom vremenu dok je država u ili pred bankrotom i kada ne znamo što nas čeka sutra, fasciniran trošenjem energije u ovom rasponu’.


Vojko Obersnel: Nisam rezao zastavu

‘Bio sam na otvorenju ove provokativne izložbe, koja nudi cijeli niz ispoljavanja svojih stavova, kao posjetitelj, u nikakvoj protokolarnoj ulozi, i nije mi palo na pamet da prekidam umjetnički čin’, rekao je Obersnel te dodao da on zastavu nije rezao.

Previous articleRazbijena pulsko-riječka heroinska veza?
Next articleLeo Modrčin: Nastup Hrvatske u Veneciji nije propao nego uspješno traje

6 COMMENTS

  1. Pandorina kutija je otvorena.Hoće li se Rijeka konačno probuditi i projerati zlo iz ovog grada.Dosta nepotizma i korupcije.

  2. ‘Da li je to možda povezano s tim što Slobodanka Mišković, supruga Davora Miškovića iz te udruge, radi u uredu za kulturu Grada Rijeke?’, zapitala se Čaljkušić Mance.

    “Slobodanka Mišković ne radi na programu koji su vezani za scensku djelatnost i ne može ni na koji način utjecati na dodjelu sredstava kulturnim udrugama”

    Dok god toleriramo da 2 + 2 nije 4 već 5 bit će nam kako je. Žena radi u tom uredu za kulturu i financira se njen muž – uputio bi gradonačelnika na Englesku i njihove primjere “sukoba interesa” gdje ljudi u 3. koljenu obijaju poslove jer im neko radi u vojsci il sličnoj državnoj instituciji. A kod nas su supružnici isključeni iz sukoba interesaa jer znaš nije mu baš ona svojom rukom potpisala isplatu nego njena kolegica – pihi – Obi veprino i veće smo mi ispekli da bi se ti izvukao.

  3. pa ja stvarno neznam mislim da je vrijeme da drugo more prestane dobivat po 500 000kn godisnje za ovakve pancofe i da se ti novci iskoriste na pametniji način recimo hitna na sušaku nam izgleda ko “Crna Guja u I. Svjetskom Ratu”….

  4. Trebala bi policija ispitati nepotizam u gradskoj upravi po kojem udruga Davora Miškovića Drugo more godišnje dobiva milijunske donacije od Odjela za kulturu u kojem je zaposlena supruga Davora Miškovića Slobodanka Mišković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here