Kolumne

Je li važnija stranka ili porezni obveznici?

Je li važnija stranka ili porezni obveznici?

Paradoksalno, što se više SDP-ovci trude dokazati da nisu svi jednaki, ispadaju sve jednakiji. Matricu po kojoj se pritisak na državno odvjetništvo vrši optužbama o političkom progonu izmislili su upravo HDZ-ovci. Ono što danas govore Jovanović, Linić i Milanović prije nekoliko mjeseci su koristeći identičnu terminologiju tvrdili Rončević, Hebrang i Polančec. Zbog čega u SDP-u a priori odbacuju mogućnost bilo kakve krivice koprivničkog, velikogoričkog ili riječkog gradonačelnika? Ima li još netko u ovoj zemlji tko vjeruje da predsjedniku Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željku Jovanoviću nije bitna stranačka pripadnost kada je riječ o borbi protiv korupcije i da bi jednako reagirao u slučaju da je optužnica podignuta protiv HDZ-ovog gradonačelnika? Čemu u SDP-u tolika nervoza kada o svemu ionako neće odlučivati manje ili više politizirana policija nego državno odvjetništvo i sud?

jovanovicmilanovicobersnel400
Je li važnija stranka ili porezni obveznici?

‘Ovdje je riječ o pokušaju HDZ-a da zamagli sve kriminalne afere koje su proizveli članovi te stranke. DORH i policija dobili su zadatak od premijerke Kosor da hitno proizvedu bar jednu riječku aferu. Takav politički nalog odrađen je na riječkim Tržnicama.’ – doslovno su prenesene riječi predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije, ali gdje su dokazi za ovako ozbiljnu Jovanovićevu protuoptužbu? Mora li mu javnost vjerovati na riječ ili upravo on pokušava skrenuti pažnju javnosti s onoga što bi trebao biti prvorazredni javni interes? A to je odgovor na pitanje: jesu li ili nisu riječki porezni obveznici opljačkani za iznos od najmanje 80 milijuna kuna? Brine li uopće riječkog gradonačelnika i dogradonačelnika mogućnost da su građani koji su im dali povjerenje opljačkani za taj iznos? Ne bi li upravo oni trebali biti najzainteresiraniji da to pitanje policija istraži, a slučaj završi na sudu? Nije valjda problem u tome da u SDP-u priznaju samo sud svoje partije? (danko švorinić)

Midas

View Comments (13)

13 Comments

 1. Fernandez

  March 4, 2010 at 22:58

  Odlican clanak

 2. bobo

  March 4, 2010 at 23:38

  OBI nikad nije bio na placi da vidi u kakvim uvjetima rade ti ljudi koji svo ovo vrijeme uredno plaćaju svoje štandove 2000 kn/mj.
  Bez WC-a, bez tuša, kad placa poplavi njima se ne odbija najamnina i sve to 7 godina je išlo na nečiji račun, bez koncesije i onda Linić, Obi i Milanović kažu da to nije istina, da je to “puška” HDZ-a, urota policije …!!
  Ma šta smo mi,glupi ?
  Da , mi smo za naše gradsko poglavarstvo ovce , jer biračko tijelo se kupuje mukte kartama Autotroleja i fažolom u Ronjgima .
  Bez prave opozicije u ovom gradu , SDP je činio što je htio imao je i ” sukno i škare” ali i svu odgovornost.
  Reći:” Mene si optužio , a vidi šta onaj radi ! “, je isto kao kad policajac napiše kaznu za parking na tvom autu i onda kod suca za prekršaje reći: “Pa i drugi su bili nepropisno parkirani, ali baš je mene morao kazniti !”
  To govori 1 koji bi želio biti premijer , a prije 3 mj. je grmio: ” Pravda za sve , pravda za sve !! ”
  Ovim činom su dokazali da su isti kao i oni protiv kojih se bore , a još su se drznuli optužiti policiju ! ?
  Ma tko je taj Linić Slavko ,čime se taj sada bavi,koja je njegova funkcija, osim šta je ” siva eminencija” ovog grada , za kojeg valjda misli da mu pripada !!
  Treba već jednom okončati svoj politički život kao Canjuga , Krpina , Tomčić , Gubiša ili sada Bandidos !
  Daleko si ti Liniću , a i ti Obi od našeg sugrađanina La Guardije , pa Giulianija , Holjevca , Ciotte…
  Žao mi je samo šta Bebić nije živ da vidi ovo , a bio je vizionar bolji od Nostradamusa , no njegovim nestankom nisu nestali i oni koji se ne slažu sa ovom gradskom politikom , a čitajući ove komentare na ovom portalu vidim da takvih nije malo i to me raduje!

 3. čitatelj

  March 5, 2010 at 01:43

  ja stvarno ne razumjem, vas par pišete članke i onda si ih međusobno komentirate ili? pa to možete i na stranačkim sastancima raditi…

 4. f1

  March 5, 2010 at 07:11

 5. micoantolovic

  March 5, 2010 at 07:53

  e pa da, baš sam sad svima pisao o tome.Baš da stranački satanak. Evo moe mišljenje direktno kolumnisti Branku MIjiću iz Novog Lista Grada Rijeke:
  E MIjiću Branko iz vaše kolimne “SDP-ov bobaški proces”, jasno izvire na čijem ste platnom spisku, na novolistovsko umreženom s gradskom bandom i koje nam stvari podvaljujete u površinsko naizgled izbalansiranoj analizi.
  Trebalo bi se činiti da kritizirate ovakve istupe vodećih SDPovaca, koji kad se sada njih dotakne sve tumeče kvazipolitičkim sranjem napadom na SDP kao da jednino HDz ovci mogu biti korumpirani.
  međutim vaša kolumna je više dobronamjerni savjet vašim SDPovcima da se ne brane tako, a ne propuštete, nam podvaliti da su ti SDPovci prozvani već sada u pravu i čisti, jer kako kažete-mnogo toga u optužbi bode u oči, pa ih nazivate uglednim članovim, pa da bi radosno trebali dočekati suđenje, (kao što ću ja svoje u srijedu hehehe), čime opet aludirate da nisu krivi, tj da nema šanse da bi oni mogli biti krivi, i već sada kažete citiram:” da kad dokažu legalnost svojih postupaka, da protutužbom trebaju krivično goniti one koji su ih iz niskih političkih pobuda ili opsobne koristi svjesno pokušali lažima strpati u zatvor”.
  Ovdje kažeš isto i djeluješ isto kao sad SDPovci, koje samo naizgled površini zbog toga kritiziraš, unaprijed optužujuži za politički progon optužujuću pravosuđe i USKOK za niske političke pobude. Ovo tvoje ni pas s maslom ne bi pojeo. Ustvari nažalost pojedu mnogi naivni.
  Ali promknulo ti j, pa iako sam ti napisao, ali to ćeš izostaviti namjerno najvažniju stvar( koja se sad ne tiče dikektno ovog ugovora i optužbe, ali je drugi segment oko Tržnica) da je Obersnel sam priznao u svom govoru da je privatizacija samihTržnica bila sumnjiva i OTIMAČINA je riječ koju je upotrijebio. a Otimačina se ne bi mogla dogoditi bez dogovorasa Linićem i Gradom.
  a drugo, pošto je to znao da je raskinuo ugovor koji je bio štetan ne bi izgubio objekte jer bi se vidjelo da je ugovor štetan i ortački na štetu zajednice potpisan od onog koji ima zadatak da čuva interes zajednice! Pa bi ugovor bio nevaljan.
  kao da to nije sve bio dogovor, prvo Grad pusti tržnice privatniku, pa onda sudski kao fol traži nazad objekte da bi mu to moglo kao biti opravdanje da ide u štetni ugovor. Pa se novac iz Grada/zajednice preljeva Franoliću, pa on time kupuje Jadran hotele za svoje mecene Linića i ostale iz gradskih vladajućih strukutra, pa Grad daje 500 00 kuna turističkoj zajednici da se Rijeka reklamira po svijetu kao kongresni grad iako nema nijednu veću kongresnu dvoranu, ali neka se reklamiraju tako svoje privatne Jadran hotele, pa i neka malo ekipa za 500 000 kuna putue i provodi se po svijetu, a najviše koristi ima privatnik Franolić tj, Linić &Co.

 6. rister

  March 5, 2010 at 08:25

  Stoji sve i u ovom i u Mijićevom članku. Ova halabuka koja se sada digla u SDPU u najmanju ruku budi sumnju. Evo jos jednog koji je na istom tragu: http://www.index.hr/vijesti/clanak/zasto-policija-ne-smije-progoniti-sdpovce/479045.aspx

 7. Bojan

  March 5, 2010 at 08:40

  Poanta svega nije da li postoje pravni temelji da se optužene strpa u zatvor ili ne, poanta je da su građani Rijeke dokazano oštećeni za 80 milijuna kuna samo u ovom slučaju, ako to nije dokaz nesposobnosti gradske vlasti ne znam šta je…
  A još kada bi netko postavio recimo pitanje koliko građane Rijeke košta izlaz ceste D404 direktno u trgovački centar i slične stvari kojima su gradski oci pogodovali privatnim interesima.

 8. primorka

  March 5, 2010 at 08:56

  riječka privreda je na izdisaju tako da uskoro neće imat tko punit proračun grada rijeke

 9. mihari

  March 5, 2010 at 08:56

  A ca ste mislili da su ovi na slici posteni i da brinu o narodu,gledaju oni samo svoje guzice….svi su isti.
  A o onome hostapleru Linicu bolje i ne pisat taj je napravio Rijeci vise zla i od Hdz-a

 10. FM

  March 5, 2010 at 10:13

  pod ovakvim okolnostima:
  1. u najboljem slucaju, obersnel je imao previd te nije ustanovio stetu na vrijeme, znaci zbog previda je izgubio gradski novac
  2. u najgorem slucaju: znao je o ugovoru, i d aje bio stetan, te nista nije poduzeo namjerno

  eto, i u najboljem slucaju, u normalnoj drzavi, slijedi gradonacelnikova ostavka. a SDP bi trebao biti prvi i tu zatraziti, ukoliko je toj stranic stalo dokazati da zeli sposobne i postene ljude na celnim mjestima u drzavi. obersnel je u naboljem slucaju nesposoban, u najgorem neposten.

 11. eunice

  March 5, 2010 at 10:28

  pa naravno da je znao, nije s marsa pao u gradonačelničku fotelju nego ga je tamo postavio slavko linić

 12. šima

  March 5, 2010 at 12:04

  stranka je vaznija naravno. kakvo je to uopce pitanje??

 13. Fernandez

  March 5, 2010 at 15:30

  da je ovo montirano “kako bi se krivnja prebacila”…, ne bi li se s tim u javnost izaslo pred izbore?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kolumne

Evo gdje od četvrtka do subote snimaju holywoodske zvijezde!

spApril 23, 2019

Riječki kafe sa Sandom Baretić: Povratnica koja promovira svoj grad!

spApril 17, 2019

Denis Kuljiš: Može li Uljanik graditi brodove za Jadroliniju, a kokoš naučiti da leti?

spApril 6, 2019

Riječki kafe: Denis Pešut u otkrivanju zemlje osmijeha

spApril 4, 2019

Venecuelanac za RD o krizi u svojoj zemlji – “Imam poruku za sve Hrvate!”

spMarch 19, 2019

Denis Kuljiš: Pervana za predsjednika!

spFebruary 28, 2019

Vi to ozbiljno? Zašto nacionalna država u Rijeci/Fiume nije bila jedina opcija nakon pada Austrougarskog imperija?

spFebruary 18, 2019

Za vrijeđanje mrtvog predsjednika 15 dana zatvora, za vrijeđanje živih Riječana niti prijava!

February 13, 2019

Mario Nakić: Trst je naš!

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.