Home Sport Je li Vida postigao regularan gol Dinamu?

Je li Vida postigao regularan gol Dinamu?

387
0

Sve do sučevog dodatka Dinamo je u Ateni vodio 2-0 i imao u rukama mjesto u doigravanju za Ligu prvaka da bi s dva pogotka u dodanom vremenu AEK izjednačio na 2-2 i tako došao na korak od plasmana u grupnu fazu elitnog europskog klupskog natjecanja. 

Josip Šutalo je doveo Dinamo u vodstvo u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog poluvremena, kad je prvi bio na odbijenoj lopti i iz neposredne blizine ju poslao u mrežu. U 65. minuti Dinamovu je prednost udvostručio Robert Ljubičić kad je sa sedam-osam metara svladao domaćeg vratara Stankovića, a nakon sjajnog dodavanja Brune Petkovića.

U drugoj minuti sučevog dodatka je domaći kapetan Sergio Araujo smanjio na 2-1, što je utakmicu vodilo u produžetak. No, u desetoj minuti dodatka za domaću je momčad dosuđen kazneni udarac. Livaković je obranio udarac Levija Garcije, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Domagoj Vida i glavom ju poslao u mrežu za konačnih 2-2 i plasman AEK-a u doigravanje za Ligu prvaka.

Međutim, jutro nakon utakmice se piše o dva razloga zašto je Vidin gol sporan.

sporno je je li Vida prerano ušao u šesnaesterac, objavljena zamrznuta fotografija pokazuje detalj u kojem o tome odlučuju centimetri

Čak i ako se ospori da je Vida prerano ušao u 16-erac i tako imao prednost nad Dinamovim igračima budući da je bio najbliže lopti pa je tako stigao doći prvi do odbijanca, gol simpatizeri dinama osporavaju gol koji je izbacio Plave iz Lige iz još jednog razloga.

Naime, trebalo je biti pet minuta sudačke nadoknade, a kazneni udarac je dosuđen čak četiri minute nakon isteka sudačke nadoknade. Kada već sudac nije ranije svirao kraj regularnog dijela vremena, mogao je to napraviti odmah po izvođenju jedanaesterca.

ULTIMATIVNI KVIZ / 

Riješite i otkrijte koliko ste mladi u duši!

Dakle, nije trebao dozvoliti igračima da dolaze na odbijanac, odnosno regularni dio utakmice je trebao završiti ili pogotkom s bijele točke ili Livakovićevom obranom, koja se i dogodila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here