Home Vijesti Još jedan ruski dužnosnik poginuo u čudnoj nesreći

Još jedan ruski dužnosnik poginuo u čudnoj nesreći

103
0

Bivši rektor Moskovskog zrakoplovnog instituta (MAI) Anatolij Geraščenko poginuo je u nesreći, objavila je ruska agencija TASS.

“Dana 21. rujna 2022. Anatolij Nikolajevič Geraščenko, doktor tehničkih znanosti, profesor, savjetnik rektora Moskovskog zrakoplovnog instituta, preminuo je od posljedica nesreće. Trenutno je u tijeku formiranje komisije za istragu nesreće, koja će uključivati ​​predstavnike Ministarstva obrazovanja i znanosti Rusije, Državne inspekcije rada u Moskvi i Moskovskog zrakoplovnog instituta”, priopćio je TASS.

Ranije su se u medijima pojavile informacije da je 72-godišnji Geraščenko umro unutar zidina sveučilišta nakon što je pao s velike visine.

Geraščenko je bio rektor Moskovskog zrakoplovnog instituta od 2007. do 2015., navodi se na web stranici sveučilišta. Ističe se da je bio znanstvenik u području automatiziranih pogona, autor više od 100 znanstvenih radova i članaka iz područja pogonskih sustava.

Ruski medij Moscow Post piše kako su im potvrdili da se Geraščenko spuštao niz stepenice, poskliznuo i pao nekoliko katova, pa preminuo od posljedica ozljeda.

Previous articleHoće li i Hrvatska nositi traku u duginim bojama na SP u Kataru?
Next articleVučić: Uvjeren sam da Putin ne blefira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here