Home Vijesti Vučić: Uvjeren sam da Putin ne blefira

Vučić: Uvjeren sam da Putin ne blefira

41
0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je komentirajući poruke ruskog šefa države o mogućem reagiranju Kremlja rekao kako vjeruje da Vladimir Putin ne blefira kad govori o svojim daljnjim potezima, izvijestila je agencija Tanjug.

Putin je jutros u obraćanju naciji nakon ukaza o mobilizaciji dodatnih snaga ruske vojske ponovo zaprijetio Zapadu. “Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude u opasnosti, mi ćemo odgovoriti svime što raspolažemo da zaštitimo Rusiju i naš narod. To nije blef”, kazao je Putin.

Vučić je u intervjuu za američku TV mrežu Newsmax istaknuo očekivanje da će mir prevladati i da će doći do kompromisnog rješenja između Rusije i Ukrajine. Novinar Newsmaxa je rekao da je Zapad zabrinut zbog Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj uporabi svih vojnih kapaciteta te je upitao Vučića, koji se više puta susreo s ruskim liderom, smatra li da predsjednik Rusije blefira.

‘U Srbiji se nadamo da će mir prevladati i da će svi učiniti sve da se dođe do kompromisnog rješenja. Ne mogu govoriti kao vojni analitičar, nego kao predsjednik, ali da, točno je, mnogo puta sam se vidio s predsjednikom Putinom i ne vjerujem da on blefira’, izjavio je Vučić, koji je u New Yorku u povodu zasjedanja OS-a UN-a.

Tijekom emisije voditelji su spomenuli da Srbija ima dobre odnose s Rusijom i upitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini, navodi Tanjug. ‘Mi imamo tradicionalno dobre odnose s Rusijom i Ukrajinom’, naglasio je Vučić istaknuvši da se Srbija ne stavlja ni na čiju stranu i da će uvijek osuditi rat.

Previous articleJoš jedan ruski dužnosnik poginuo u čudnoj nesreći
Next articleNajveća serijska jahta hrvatske proizvodnje premijerno na Rijeka Boat Showu 2022!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here