Home Vijesti SDP vs HDZ: Tko od koga prepisuje?

SDP vs HDZ: Tko od koga prepisuje?

727
0

Željko Jovanović je na današnjoj tiskovnoj konferenciji riječkog SDP-a optužio HDZ da ne može ponuditi ništa novo nego da samo žele sačuvati svoje fotelje. Osvrnuvši se na izbijanje korupcijskih afera ustvrdio je da pokajničko ponašanje premijerke ne može biti dovoljan razlog za njezin ostanak na vlasti.
– HDZ-ova vlast je ilegalna, a oni su korupcijskim modelom vladanja dolazili do pobjede na izborima, od lokalne do parlamentarne razine, na temelju protupravno stečene koristi.


Riječki zastupnici SDP-a

Slavko Linić je kazao da su državni proračun i rebalans proračuna politika, a ne ”kućice s brojkama pri čemu ako se brojke poremete treba rebalans”.
– HDZ oporezuje samo one koji se bave radom, a SDP želi uvesti oporezivanje onih koji ne proizvode, nego mešetare i zarađuju od imovine ili kapitala.

Na kritike riječkih SDP-ovaca odmah su odgovorili HDZ-ovi riječki zastupnici.

Ono što sada SDP predlaže dio je Vladinog programa gospodarskog oporavka. Ono što namjerno SDP-ovci prešućuju je da će ovim rebalansom proračuna biti zaštićene skupine društva i da će biti kvalitetna podloga za izradu proračuna za 2011. godinu, kazala je HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Buterin.

Buterin je dodala da se SDP-ovo upravljanje vidi na primjeru proračuna u Zagrebu i Rijeci.
– Gradski proračun u Rijeci u manjku je za oko 130 milijuna kuna, a u odnosu na 2008. godinu proračun je manji za oko 25%, izjavila je. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here