Home Vijesti Jovanović: nijedan student neće ostati bez zdravstvene zaštite

Jovanović: nijedan student neće ostati bez zdravstvene zaštite

1192
0
foto: HRT
foto: HRT
foto: HRT

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odbacio je prozivke Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) da bi 8.000 studenata nakon 1. studenoga moglo ostati bez zdravstvenog osiguranja.

Taj problem već je riješen i to je samo halabuka koja je nepotrebna i koja diže tenzije među studentima, izjavio je Jovanović novinarima u splitskom HNK, uoči obilježavanja 60. obljetnice osnutka Kineziološkog fakulteta u tom gradu.

Naglasio je kako je njegovo ministarstvo, odmah kada je čulo za izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, uputilo prijedlog Ministarstvu zdravlja da svi studenti od trenutka kada upišu svoj studij imaju osam godina besplatno zdravstveno osiguranje. Pojasnio je kako to znači da će, primjerice, oni koji upišu fakultet u 25. godini života “bez problema imati osiguranje do 33. godine”.

Jovanović je ustvrdio kako je Ministarstvo zdravlja prihvatilo prijedlog njegova ministarstva. U tom smislu čekuje da će Vlada na sjednici u četvrtak prihvatiti taj zakon, te da će ga Sabor izglasovati po hitnoj proceduri.

Ministar je rekao i kako bi studentski predstavnici trebali pratiti kakvi se zakoni donose te na vrijeme reagirati.(HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here