Home Vijesti Jovanović o korupciji u autocestama, Kalmeta o riječkom bazenu

Jovanović o korupciji u autocestama, Kalmeta o riječkom bazenu

69
14

Na današnjem aktualnom satu Hrvatskog sabora SDP-ov zastupnik Željko Jovanović postavio je pitanje HDZ-ovom ministru Božidaru Kalmeti. Jovanovića zanima koliko je bilo moguće izgraditi dodatnih kilometara autocesta da je Kalmeta kontrolirao poslovanje i nadzorni odbor Hrvatskih cesta te na taj način sprječavao korupciju u svom resoru. HDZ-ov ministar mu nije ostao dužan i Jovanovića je izrešetao protupitanjima o situaciji u Gradu Rijeci.

Kalmeta je u odgovoru odbio zapovjednu odgovornost i prešao u protunapad. Jovanovića je upitao hoće li kao riječki dogradonačelnik podnijeti ostavku zbog toga što se u Rijeci godinama ništa ne događa za razliku od brojnih Vladinih investicija u cestovnu infrastrukturu. Jovanoviću je zamjerio i na tome što se bavi samo korupcijom na državnoj razini, a o istim pitanjima u svome gradu šuti.
– Zašto je cijena riječkog bazena narasla s početnih 100 na 400 milijuna kuna, a još nije dovršen i pitanje je kada će? Zašto ne govorite o nalazima revizije u Gradu Rijeci u kojem je utvrđeno da se proračunska sredstva troše nenamjenski, upitao je ministar Kalmeta SDP-ovog zastupnika

Jovanović je u ponovljenom javljanju ustvrdio kako je Kalmeta trebao biti opomenut iz razloga što je saborski aktualni sat pretvorio u aktualni sat Grada Rijeke.

 – Grad Rijeka je prema GONG-ovom istraživanju najtransparentiniji grad u Hrvatskoj, a ostavku ću podnijeti kad SDP pobijedi na izborima i uđem u hrvatsku Vladu, zaključio je Jovanović

Previous articleŠepčić: Od klijentelista su još gore ulizice
Next articleStudenti u ponedjeljak nastavljaju s blokadom fakulteta

14 COMMENTS

 1. Jovanović se toliko brine o korupciji na državnoj razini da brižan ne stigle primijetiti što se događa u gradu u kojem je on dogradonačelnik.U Rijeci ima radar samo za uočavanje korupcije od strane HDZ-a, SDP-ovska korupcija mu izmiče radaru. 🙂

 2. i onda političke partije od obojice u rijeci/hrvatskoj dobiju zbrojeno 70%…ne može nam ni biti bolje dok se ljudi ne opamete.

 3. Dragi i revni komentatori, Jovanović se bori protiv korupcije bez obzira odakle ona dolazila, pa je svaki upit i prijedlog koji je do mene došao potkrijepljen dokazima upućen na postupanje USKOK-u i DORH-u, u skladu sa zakonskim propisima. Nacionalno vijeće kojem u Saboru predsjedavam nije istražno tijelo koje provodi istražne radnje, već nadzire nositelje strategije borbe protiv korupcije. Ako imate konkretne dokaze o korupciji u Gradu Rijeci izvolite ih dostaviti USKOK-u, a ja ću biti prvi koji će tražiti od USKOK-a da izvijesti Nacionalno vijeće o poduzetom. Najlakše je pisati komentare po portalima. Treba nešto konkretno i učiniti! Nemate li hrabrosti javiti se USKOK-u, donesite dokaze meni u Grad Rijeku, Korzo 16 i ja ću ih odnijeti USKOK-u. Vjerovali Vi ili ne, nisu svi političari isti. Ima i poštenih. Uz pozdrav do susreta sa svima koji imaju dokaze o korupciji, ma gdje ona bila!

 4. …i već ZNA da će sjediti u idućoj vladi….tj. da će nakon jednih “velikih”, doći drugi “veliki”…
  Očito ZNAju i u (H)kraDeZeu i u SadaDrpiPreostalo kako se diše po Hrvatskoj…
  TAKOVU VLAST ZASLUŽUJEMO, i to onu koja sve ZNA…pa bila ona tkvz. lijeva ili desna…

 5. Dragi gospodine Jovanovicu,mislim da nema veceg dokaza o koruptivnosti gradske uprave time da su Vasa dva prethodnika (Jerkovic i Poropat) dali ostavke pod sumnju da su bili u sukobu interesa.Poropat je cak osudjen na 6 mjeseci uvjetne kazne!

 6. ispravak netočnog navoda: poropat je osuđen zbog utaje poreza, a jerkovićka je bila u sukobu interesa kada je odlučivala o otpisu duga čini mi se suprugovoj tvrtki

 7. Jovanoviću, već 10 godina si upoznat s raznim korupcijama u Gradu Rijeci, ali kažeš da ti nemaš veze s tim, kao nisi to ti, a sjediš s njima za istim stolom. Kradete do te razine, da kradete i preko napuštenih pasa. Svake godine privatna Veterinarska stanica Rijeka, na natječaju na koji se javi pro forma samo još veterinarska stanica OPatija, s nižom cijenom, pa riječka dobije 749 000 kuna za posao hvatanja i kratkog držanja napuštenih pasa ulovljenih na 44 km kvad. podrjučja Grada Rijeke. Zagreb je davio za područje 20 puta veće milion kuna, sad 1,5 miliona. Dali smo Gradu izračun po čemu bi za taj posao bilo diosta i 250 000 kuna da Grad tu službu ustanovi direktno pod sebe kao gradski pogon, kako je i nekad bilo, što je odbio. NItko drugi se ne može kandidirati jer Kavezi koji su u vlasništvu Grada Rijeke je isti unajmio 10 godina unaprijed toj stanici privatnoj! Drugih legalnih objekata za taj posao nema, jer ga općine ne dozvoljavaju. pa jedino veterinarska stanica Rijeka d.d. s kaveziima Grada Rijeke možće dobiti taj posao. Sad pak uz blagolov Grada Rijeke oni s Kozale sele pseu Fužine, di ih pak nitko neće moći kontrolirati. Sve je prijavljeno odjelu za gospodarski kriminalitet. Oni će to uredno sprovesti kroz njige tih 749 000 kuna , lako će napisati da su intervenirali toliko i tolko puta. I zar misliš da će u nas ijedan državni odvjetnik optužiti tebe i gradonačerlnika Obersnela da kradete preko apuštenih pasa i od njih. Može se reći kradete im hranu.. Novac naijenjen njima i toj službi ide u privatni džep, to je jasno. Zašto Grad odbija taj posao staviti pod sebe, nego bogati privatnika. Ološ ste zadnji. Ne trebaš ti ništa više prijavljivati Jovanoviću. Sanjati ćeš pse kojima su ukrao hranu kad te vlast baci u tamnicu.
  I ne moraš ti ništa prosljeđivati. Misliš da građani ne znaju sami nešto dati USKOKU, nego im ti trebaš za to. Da se ti foliraš preko toga. Tvoja zadaća je i da istražuješ, pa i rad USKOKA. Lako je samo prosljediti i kao dobiti poene.Napraviti neku tiskovnu i to je to. Laka ti takva borba.
  A kome da prijavim Obersnelove elemantasrne laži. Bilo bi mu bolje da ima neka služba za suzbijanje laži, nego da ga ja pitam što me drži za budalu.

 8. POŠTOVANI DRUŽE JOVANOVIĆ
  KOLIKO GOD MI SE GADI KALMETA ALI SVE ŠTO JE REKAO O NAŠEM GRADU JE ISTINA. PRIJE NEKI DAN GOVORITE O CENZURI NA HTV-U , A NE VIDITE NA ŠTA LIČI KANAL RI, KAO DA GA UREĐUJE KIM LI SUNG , GADAFI ILI CASTRO. OVA TV POSTAJA POSTALA JE MEDIJSKI MONSTRUM NA ČIJEM ČELU NADZORNOG ODBORA STE UPRAVO VI. KAKO VAS NIJE SRAM KAO VELIKOG SOCIJALDEMOKRATU DA RADNICI KANALA RI NISU 3 MJESECA DOBILI PLAĆU. DNEVNIK KANALA RI JE OLIČENJE NAJGOREG NOVINARSKOG IDIOTIZMA ŠTO SE MOŽE PREZENTIRATI JAVNOSTI.
  DRUŽE JOVANOVIĆU U SABORU BORITE SE PROTIV HDZ MONSTRUMA, A U SVOM GRADU I SAMI STE SE PRETVORILI U POLITIČKOG MONSTRUMA.

 9. Jovanoviću posjećaš me na onog komitetliju kojeg je Tarik glumio u “Jesen stiže Dunjo moja”. Sljepi, bolesno ambiciozni aparatčik svoje stranke i linije. Je li ovo danas Šepčić i na tebe mislio kad je rekao da su u SDP- u gori od klijentelista, ulizice koje se vezuju uz jednog čovijeka i ne razmišljaju svojom glavom,. A ovo što govoriš da ćeš ući u hrvatsku vladu, možda i hoćeš, ali taj način govora je tipično štreberski naučen na nekom političkom kursu, kako bi se ispalo samouvjereno i stvorilo dojam neminovnosti vaše pobjede. Tako je i Sanader govorio:”Pozdravimo budućeg premijera”. Samo to znaš. Ponavljati naučene fraze. Tako je i Ćiro rekao prije utakmice s Portugalom u Zenici:” Ako oni nam zabiju gol mi ćemo njima tri”. I što s tim. Ali on barem nešto i zna. Zna i varijjacije razne, a ti samo zadrto sljepo neku liniju partije znaš sljediti.
  i što s tim što napuhano najvaljuješ svoje mjesto u vladi. I dalje kradete pa čak i preko napuštenih pasa.

 10. Vesna Balenović, zviždala Linićev kriminal u INA-i. Prošla je jako loše s ovim korumpiranim sustavom. Što činite po tom konkretnom pitanju Željko Jovanoviću?

 11. A kad se sjetim kako je SDP uhljebio Đanija Poropata u Runolist (navodno nije bilo vremena za raspisivanje natječaja) toliko mi je slabo , da ni svinjsku gripu nemogu dobiti.

 12. Jovanoviću su na ovom forumu/ komentrima sad postavljena neka pitanja. Kad se on već osobno javio na ove komentare, osnovna pristojnost i užanca je da sada i odgovori na iznesene konkretne kritike i optužbe na njegov račun. Međutim on ostaje na razini partijskog referata. Izbiflao je svoje, očekujući valjda “sponatni” pljesak i ne javlja se više. Ne ulazi u daljni dialog s kako su znali Obersnel reći “ulicom.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here