Home Mozaik Prodaje se privatni otok “iz snova”: košta manje od garsonijere u gradu

Prodaje se privatni otok “iz snova”: košta manje od garsonijere u gradu

328
0

Ne koštaju svi otoci milijune eura: postoji jedan u Novoj Škotskoj (Kanada) na prodaju za nešto više od 150 tisuća eura: “zeleni” dragulj smješten u jezeru Big Mushamush koje je kristalno čisto i pogodno za plivanje

Kupiti prekrasan otok i otići živjeti tamo, među bijelim plažama i bujnom vegetacijom, u potpunom miru. San za sve (ili gotovo), koji ostaje neostvaren za veliku većinu ljudi, uplašenih previsokim cijenama koje predviđaju takvom kupovinom. Ali ne stoje svi otoci koji se prodaju milijune eura, dapače, u Kanadi postoji jedan koji se prodaje po cijeni nižoj od one za studio apartman u nekom većem gradu. Riječ je o otoku Partridge, pravom dragulju koji se nalazi u jezeru Big Mushamush u Novoj Škotskoj. Kutak raja sa stotinama stoljetnih stabala i trakama bijelog pijeska s pogledom na kristalno čisto jezero u kojem se može plivati.

Cijena prava sitnica

Koliko to kosta? Kako stoji u priopćenju Vladi Private Islands, agencije koja se bavi kupoprodajom otoka, cijeli otok Partridge prodaje se po cijeni od 225 tisuća kanadskih dolara, što je protuvrijednost od približno 154 tisuće eura. Izrazito pristupačna cijena, s kojom je teško kupiti garsonijeru u nekom evropskom gradu. I ne samo to, u ukupni trošak uključena je i posebna građevinska dozvola za one koji odluče kupiti kanadski otok.

Otok se nalazi 90 minuta od zračne luke Halifax i predstavlja veliku priliku, upravo zbog mogućnosti gradnje, koja nije predviđena na svim otocima. U slučaju Partridgea, posebnom dozvolom kupac može izgraditi ne kuću, već bungalov, koji mora biti ekološki održiv i izrađen od drva. Prihvatljiv kompromis uz poštivanje prirode da bi se u njoj moglo živjeti. Uz to, jezero Big Mushamush prekrasna je vodena površina i vrlo je popularno među lokalnim stanovništvom, osobito ljubiteljima ribolova. Do lučkog grada Lunenburga može se stići za pola sata vožnje brodom, dok je grad Bridgewater udaljen samo 15 minuta vožnje. Prema pravilima koja su na snazi ​​u Kanadi, europski državljani mogu ostati u zemlji do šest uzastopnih mjeseci bez potrebe za vizom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here