Home Mozaik Karta inteligencije europskih naroda razbjesnila Srbe!

Karta inteligencije europskih naroda razbjesnila Srbe!

1799
0

Portal srpske televizije B92 objavio je kartu Europe s prosječnim vrijednostima koeficijenta inteligencije za sve europske narode. Karta pokazuje da su Srbi, Crnogorci i Albanci nacije s najnižim prosječnim kvocijentom inteligencije u Europi što je razbjesnilo naše susjede.

Ispod poveznice na članak na Facebooku su stotine komentara bijesnih Srba na kartu koja ih je s vjekovnim neprijateljima Albancima svrstala među najgluplje narode u Europi.

“Postoji li još koja ideja da nas ponize”, “To su naravno pisali Englezi”, “Zato naši mladi stalno po svijetu osvajaju nagrade iz matematike! Zato naši stručnjaci nalaze dobre poslove po svijetu”, pišu Srbi ispod članka na Facebooku dokazujući da se kod mnogih od njih istraživanje nije ni prevarilo.

Mapu je izradio češki lingvist Jakub Marijan, a koristio je podatke iz istraživanja Britanca Richarda Lynna i Tatua Vanhanena iz Finske, koji su objavili knjigu Intelligence: A unifying construct for the social sciences.

Prema tim zaključcima i karti koja se širi društvenim mrežama, prosječna inteligencija građana Srbije iznosi 90, Makedonije 91, Bosne i Hercegovine 93, a Hrvatske i Slovenije 98.

Gluplji od Srba, po ovoj karti, su samo Crnogorci s 83 i Albanci s 82, što je najniži IQ u Europi. Grčka i Bugarska imaju 93, Ukrajina ima 94, Poljska 96, Španjolska 97, a Rusija 97.

Po ovoj karti, najinteligentniji su narodi zapadne Europe. Francuska i Norveška imaju 98, Njemačka, Švedska i Velika Britanija 99. Najinteligentniji narod su Finci, s prosjekom od 101.

Previous articleFrancuski predsjednički kandidat osuđen zbog poticanja mržnje i netolerancije
Next articleStudentica silovana prvog dana fakulteta: Mjesecima nakon napada otkriveni su još strašniji detalji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here