Home Mozaik Studentica silovana prvog dana fakulteta: Mjesecima nakon napada otkriveni su još strašniji...

Studentica silovana prvog dana fakulteta: Mjesecima nakon napada otkriveni su još strašniji detalji

1224
0

Studentica Sveučilišta u Liverpoolu koja je silovana prvog dana studija u privatnom studentskom domu kaže da silovanje i seksualni napad “apsolutno prevladavaju” na sveučilištu i želi da žrtve seksualnog napada znaju da nisu same.

Amy Linsky, iz Grimsbyja, imala je 18 godina kada je nakon dočeka dočekala užasan incident, a o tome je godinama šutjela jer nije znala kome se obratiti i tko će je razumjeti.
– Nisam nikome pričala o tome jer nisam ni bila svjestan što se dogodilo dok nije prošlo nekoliko mjeseci. Bila je to moja prva noć u domu i pitala sam se rade li svi ovo – rekla je Amy, sada 20-godišnjakinja.

Istraživanje koje su proveli Revolt Secual Assault i The Student Room pokazalo je da su dva od tri studenta doživjela seksualno nasilje na sveučilištima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a izvješća o porastu broja žrtava punila su novinske članke i društvene mreže krajem prošle godine.

Prva studija o seksualnom nasilju među studentima u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrila je da su 63 od 554 ispitanika bile žrtve seksualnog napada, silovanja i drugih prisilnih i neželjenih incidenata u posljednje dvije godine.

Žrtvama je često potrebno toliko vremena da se pomire s onim što im se dogodilo i uvijek se osjećaju kao da nemaju dovoljno dokaza za podnošenje tužbe protiv napadača, prenose britanski mediji.

Amy je o tome progovorila nakon razgovora s prijateljima i dečkom, mjesecima nakon što se incident dogodio.

Sveučilište joj je kroz psihološke razgovore i savjetovanje pomoglo da prebrodi ovu strašnu situaciju, no unatoč tome, Amy je odlučila neko vrijeme o svemu šutjeti.

Također je patila od depresije i anksioznosti i osjećala se kao da će je silovanje stigmatizirati i sputavati do kraja života.

Otvaranje s dragim osobama pomoglo joj je da sve to prebrodi, ali i preseljenje u novi smještaj.

Sada, više od godinu dana nakon što je silovana, Amy je jača nego prije i spremna pomoći drugima dijeleći svoju priču.

Previous articleKarta inteligencije europskih naroda razbjesnila Srbe!
Next articleMirzu Džombu ne čudi se što ovog igrača uspoređuju s Lackovićem i Duvnjakom. Objasnio zašto žali što s Danskom ne igramo u zadnjem kolu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here