Home Sport Kek: Livaja me jednom uništio. Kad sam čuo da će igrati za...

Kek: Livaja me jednom uništio. Kad sam čuo da će igrati za Hrvatsku, došlo mi je slabo

824
0

Matjaž Kek već skoro pet godina nije trener Rijeke. Legendarni Slovenac, koji je 2017. godine odveo Rijeku do titule, danas vodi slovensku reprezentaciju, ali i dalje prati sve što se događa u Hrvatskoj. Razgovori s Kekom o nogometu traju satima, pa je tako trajao i ovaj koji smo odradili kod njega u Mariboru, kao i 2018. godine, kad smo se našli nakon njegova iznenadnog odlaska s Rujevice.

Slovenski izbornik je u opširnom razgovoru za Index govorio o HNL-u, Dinamu, Hajduku i Rijeci te o hrvatskoj reprezentaciji, a materijala je bilo toliko da bi se napunila tri ovakva teksta.

Kakvo je vaše mišljenje o Livaji?

Livaju sam dvaput sreo i on je izuzetan dečko. Na terenu je najveći mogući mangup, on je nas za AEK protiv Rijeke uništio. Nekad ga na terenu nema i netko bi poludio kad ga gleda, ali onda bljesne. Kad sam čuo da će igrati za Hrvatsku protiv nas na Poljudu, meni je došlo slabo jer znam što se od njega može očekivati na terenu.

On sve zna, ali isto ga zadnja tri, četiri kola prošlog prvenstva nije bilo. Nije ga bilo ni na početku ove sezone, ali opet se ukazao na Maksimiru kad je bilo bitno. Livaković je kod onoga gola ispao najveći diletant, a taj gol je zapravo majstorija. Takvi golovi su Livaji u krvi i on je igrač koji može povući i mlade da budu bolji uz njega.

To se može usporediti i s Oršićem u smislu toga kako neki igrač negdje funkcionira. Livaja je najbolje igrao u Ateni i Splitu, u sličnom okruženju. Tako i Oršić. Kad je bio u Dinamu, bio je fenomenalan, a kad je otišao u Englesku, izgubio se.

Ima igrača koji se mogu adaptirati samo u jednom uskom okruženju, a kad odu negdje drugdje, teško im je. Ja sam došao u Saudijsku Arabiju i nisam se mogao priviknuti na taj stil života za sve novce na svijetu i otišao sam. Nekad je dovoljno da se makneš parsto kilometara i snađeš se.

Cijeli intervju pročitajte na linku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here