Home Mozaik Kerempuhove hit predstave u riječkom HNK-u

Kerempuhove hit predstave u riječkom HNK-u

167
0

“Kremepuh u Zajcu” program je u okviru kojeg će od 8. do 11. lipnja 2011. u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca gostovati hit-predstave zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh: “Čudo u Poskokovoj Dragi”, “Metastaze”, “O medvjedima i ljudima” i “Spektakluk”.

Prema riječima intendantice riječkog HNK Ivana pl. Zajca Nade Matošević Orešković Kerepuhovim će se predstavama nadopuniti repertoar riječkog HNK-a koji u svojim programskim odrednicama ne nudi često satiričke predstave. Predstave su već u prodaji a odaziv publike je veliki.”

“Hrabra je odluka riječkog HNK-a upustiti se u ovaj projekt računajući da će gledalište riječkog Kazališta biti ispunjeno do posljednjega mjesta. No, Kazalište Kerempuh oduvijek je prijatelj Rijeke i naša su gostovanja redovno iznimno dobro prihvaćena. Vjerujem da će tako biti i s predstavama “Čudo u Poskokovoj Dragi”, “Metastaze”, “O medvjedima i ljudima” i “Spektakluk” koje su sve redom omiljene predstave zagrebačke publike a uz to su i dobitnice nagrada”, istaknuo je ravnatelj Satiričkog Kazališta Kerempuh Duško Ljuština.

“Čudo u Poskokovoj Dragi” Ante Tomića u adaptaciji Željke Udovičić i režiji Krešimira Dolenčića do sada je vidjelo 50.000 ljudi a izvedba u Rijeci od praizvedbe 23. rujna 2010. godine bit će 83. po redu. Predstava je sudjelovala na mnogobrojnim festivalima i može se pohvaliti trima nagradama s 21. Marulićevih dana. Predstava je na programu riječkog HNK 8. lipnja s početkom u 20 sati.
Sljedećega dana također u 20 sati gostovat će “Metastaze” Ive Balenovića i Borisa Svrtana koji potpisuje i režiju.Glumačku ekipu predvode glumci Mario Mirković, Vilim Matula, Hrvoje Kečkeš, Tarik Filipović i Borko Perić. Predstava prati sudbinu likova slučajno zatečenih 2007. u jednom zagrebačkom kvartu između Save i pruge, koji se nimalo ne razlikuju od bilo kojega rubnog kvarta u Hrvatskoj, Europi ili svijetu. Izvedena je više od 120 puta, a 2008. godine proglašena je najboljom predstavom 18. Marulićevih dana.

Treća predstava na programu je 10. lipnja u 20 sati a riječ je “O medvjedima i ljudima” autora i redatelja Saše Anočića. Predstava govori o ljudima koji na sebi nose ožiljke. Ti ožiljci postaju vidljiva oštećenja koja ih povremeno nagone da napadaju poput medvjeda ili pak urliču poput ranjenih zvijeri. Pate i smiju se. Pjevaju i sviraju.Vole. I tuku. I u ovoj Kerempuhovoj predstavi sudjeluju istaknuti hrvatski glumci poput Tarika Filipovića, Nine Erak-Svrtan, Nere Stipičević, Ivana Đuričića, Luke Petrušić i Hrvoja Kečkeša.

“Tjedan Kerempuha u Zajcu” zatvorit će se 11. lipnja u 20 sati izvedbom nove hit predstave “Spektakluk”. Autorski dvojac Rene Bitorajc i Tarik Filipović pojačani Zoranom Lazićem pozivaju na glazbeno-scensko-komično-tragični spektakl s naglaskom na luk.

Previous articleBorić: Borba protiv korupcije prošla Banska vrata
Next articleKomadina: Imam dojam da živimo u policijskoj, a ne pravnoj državi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here