Home Vijesti Koalicija IDS-PGS-Lista za Rijeku predala listu za parlamentarne izbore

Koalicija IDS-PGS-Lista za Rijeku predala listu za parlamentarne izbore

2897
1
markov
Predstavnici Liste za Rijeku i PGS-a jučer s riječkom trobojnicom na Markovom trgu

Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI jučer su među prvim strankama predali kandidacijsku listu za parlamentarne izbore Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu.

Tom prigodom, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da lista IDS-PGS-RI okuplja tri najznačajnije regionalne stranke, te da „samo jaka regionalna opcija može natjerati Vladu u Zagrebu da ispuni svoje obaveze prema Istri i Primorsko-goranskoj županiji“.

– IDS, PGS, Lista za Rijeku prije svega borit će se i izboriti za decentralizaciju Hrvatske, kao najučinkovitijoj formuli gospodarskog razvoja koju su uspješno primijenile najrazvijenije zemlje Europe, poput Njemačke, Švicarske, Danske, kazao je Miletić, dodajući da:

– Istra i Primorsko-goranska županija jedine su županije, uz Grad Zagreb, koje u državni proračun uplaćuju više nego što iz njega dobivaju, čime se nedvojbeno koči razvoj najrazvijenijih regija u Hrvatskoj. Takav sustav onemogućuje građanima da dobiju kvalitetnije usluge, iako ih s punim pravom očekuju i zaslužuju.

Napomenuo je da Istra i Primorsko-goranska županija ne traže ništa od drugih, već samo „pravo na svoje“, jer sadašnji centralizirani sustav izravno koči gospodarski razvoj naših regija, ne samo Istre nego i svih drugih hrvatskih regija.

Zbog svega toga, kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić, koalicija IDS-PGS-RI inzistirat će na decentralizaciji zemlje i realizaciji projekata koji su ključni za razvoj ovih dviju regija. Očekuje da će građanke i građani Istre, Liburnije, Rijeka, Kvarnera i otoka podržati listu IDS-PGS-RI jer ne žele da o svim aspektima njihovog života odlučuje birokracija iz Zagreba.

Predsjednik IDS-a zaključio je da su ovo izbori „na kojima se građani trebaju zapitati tko će Vladi u Zagrebu reći ne dirajte nam naše?, tko će se boriti za Istru i Primorsko-goransku županiju?“

Podsjetimo, na listi koalicije IDS-PGS-Liste za Rijeku su Boris Miletić, Giovanni Sponza; Tulio Demetlika; Darijo Vasilić (PGS); Sandra Ćakić Kuhar; Tamara Moranjak (Lista za Rijeku); Darko Lorencin; Emil Daus; Sara Bužleta; Nataša Miljak; Roberta Kalčić Savatović; Tea Mičić Badurina (PGS); Marin Grgeta te Valter Flego.

1 COMMENT

  1. “Napomenuo je da Istra i Primorsko-goranska županija ne traže ništa od drugih, već samo „pravo na svoje“, jer sadašnji centralizirani sustav izravno koči gospodarski razvoj naših regija, ne samo Istre nego i svih drugih hrvatskih regija.”
    TUĐE NEĆEMO SVOJE NE DAMO
    🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here