Home Vijesti Komadina: Mnogi u SDP-u trče posljednji krug, ali ja ne, ove ću...

Komadina: Mnogi u SDP-u trče posljednji krug, ali ja ne, ove ću izbore preskočiti

572
0

Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina rekao je za Novu TV da bi Peđa Grbin doista mogao ostati jedan kandidat. “On je pokazao svoju želju i tu je legitimno. No, već se tu lobira, ja sam mislio da će to proći mirnije”, komentirao je.

“Moje je da organiziram jedne fer, relativno brze i poštene izbore, da bismo se mogli pripremati za lokalne izbore”, najavio je Komadina u razgovoru za Novu TV.

Zašto tako brzo, on je objasnio time što “ne bi bilo u redu stranačke izbore razvući na sljedećih šest mjeseci”.

“Naši stranački izbori su tu redovni, moramo se njima baviti što kraće”, kazao je.

Načelo glasanja u SDP-u “jedan član, jedan glas” Komadina je ocijenio kao demokratski proces, ali je priznao da je to dovelo do podjela u stranci.

“Rade se podjele prije jer se rade grupacije, dvije ili tri, a onda ostaju podjele i poslije. Međutim, čini mi se da bi sada ukidanje toga značilo jedan demokratski korak unatrag”, rekao je.

Uostalom, dodao je, to je sada po statutu nemoguće.

Za ostavku Davora Bernardića otkrio je da ga je molio da prespava nakon što su objavljeni rezultati parlamentarnih izbora:

“Jutro je pametnije od večeri. Mi smo napravili loš rezultat, ali bilo je još takvih rezultata u povijesti. Bili smo i u devedesetim godinama loši. Nismo baš pali na koljena, ipak smo najjača oporbena stranka.”

Komadina je rekao da je SDP trebao koalirati sa zeleno-lijevom koalicijom oko platforme Možemo!, te da je usto nastupio i Plenković.

“S lijeve strane su nam odnijeli ljevica, desnu stranu Plenković. Ostali smo bez lijevog i desnog krila. Bez krila ne možete letjeti”, objasnio je Komadina.

Za Davora Bernardića rekao je da je još mlad, te da će uz obrazovanje koje ima nastaviti dalje.

“Bernardić se povukao, to je jedan šok, nakon ulaganja cijelog sebe u to. On ima izvanredan kurikulum, najbolji student fizike, doktorat ili čak dva doktorata, jezici… Ima on gdje i što. Saborski je zastupnik. Ima vremena, mlad je. On je u stranci od 18. godine”, zaključio je Komadina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here