Home Sport Potpisana suradnja između HNK Orijent 1919 i Visoke poslovne škole PAR

Potpisana suradnja između HNK Orijent 1919 i Visoke poslovne škole PAR

905
0

Suradnju su potpisali doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR i Saša Matijaš, predsjednik nogometnog kluba Orijent.Ovom suradnjom PAR je postao obrazovni PARtnerOrijenta, odnosno riječ je o potpisivanju prvog ugovora o suradnji s nekim profesionalnim sportskim klubom.

Pri potpisivanju Ugovora o suradnji između Visoke poslovne škole PAR i HNK Orijent, dekanica PAR-a Gordana Nikolić, naglasila je da je Visoka poslovna škola PAR začetnik dualne karijere sportaša u Republici Hrvatskoj još od 2008. godine. Kroz suradnju s Uredom za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora, PAR je prepoznao potrebu za kvalitetnim obrazovanjem sportaša te omogućuje studentima – sportašima kroz studijske programe i stručna usavršavanja steći vještine i znanja za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu.Ideja o stvaranju sportske studijske grupe zaživjela je suradnjom Visoke poslovne škole PAR i Riječkog sportskog saveza, krovne organizacije riječkog sporta. Grad Rijeka od samog je početka dao potporu ulaganja u edukaciju vrhunskih sportaša regije.
„Na taj način osiguravamo lakšu prilagodbu sportašima na život nakon aktivne sportske karijere, a primjeri naših dosadašnjih studenata – sportaša to i dokazuju.“–objašnjava dekanica Nikolić.
Saša Matijaš, predsjednik NK Orijenta istaknuo je važnost obrazovanja profesionalnih sportaša te razvoja njihove poslovne karijere nakon završetka one sportske. Spomenuo je i kako svojim mladim igračima neprestano poručuje da je važnost obrazovanja uvijek na prvom mjestu. Matijaš je izrazio i nadu kako će ovu inicijativu Visoke poslovne škole PAR i NK Orijenta prepoznati mladi iz cijele Hrvatske koji se profesionalno žele baviti sportom, no također žele i studirati.
Oboje su pohvalili nogometaša Orijenta i studenta PAR-a Dominika Mulca koji je izvrstan primjer kako je moguće uspješno uskladiti studentske obveze s onima u klubu.
Za studij na PAR-u odlučili su se brojni vrhunski sportaši: vaterpolisti Samir Barać, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Ivan Krapić, atletičarka i olimpijka Sara Kolak, zamjenik sportskog direktora NK Rijeka Ivan Mance, teniska sutkinja Anja Vreg, nogometaši Luka Marić, Ivan Vargić i Diego Živulić, skijašice Ana Jelušić i Matea Ferk teodbojkašice Bernarda Brčić i Ivana Kalebić.
Više od 10 godina iskustva dualne karijere sportaša prepoznala je i Europska komisija koja sufinancira mnogobrojne projekte na PAR-u kroz Erasmus + SPORT program. Od 2017. godine Visoka poslovna škola PAR članica je udruženja studenata sportaša European Athlete as Student koje okuplja mnogobrojna sveučilišta, klubove i međunarodne olimpijske odbore u cilju praćenja dualnih karijera sportaša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here