Home Vijesti Komadina otklanja neoliberalizam i sprema se za još jedan mandat župana!

Komadina otklanja neoliberalizam i sprema se za još jedan mandat župana!

598
1

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina razgovarao je za N1 na proslavi 10. godišnjice Regionalne energetske agencije Primorsko-goranske županije “Rea Kvarner”.

Na pitanje kako komentira izjave u kojima ga se spominje u kontekstu mogućeg kandidata za predstojeće predsjedničke izbore, Zlatko Komadina odgovorio je “hvala na pitanju, nisam”.

“Hvala na nominaciji, lijepo je kad netko smatra da možete obnašati neku dužnost, ali to nije u fokusu mog djelovanja. U fokusu mog djelovanja je realan život – projekti, programi, upravljanje Primorsko-goranskom županijom, povjerenje građana kojima sam obećao da neću odlaziti”, kazao je Komadina i dodao da će eventualno razmišljati o novom mandatu na mjestu župana.

Na pitanje tko će onda biti SDP-ov predsjednički kandidat, neodređeno je kazao da će biti – netko

“Netko će biti. SDP je najveća oporbena stranka, jedini socijaldemokrati, ne liberali, ne konzervativci. Mi smo se vratili u socijaldemokraciju, mi smo otklonili neoliberalni kapitalizam.”

Na komentar da je, prema anketama, SDP na najnižim granama, Komadina je odgovorio “s najnižih grana se najlakše beru plodovi.”

Upitan o vlastitoj izjavi da nikada neće glasati za Zorana Milanovića ako se kandidira na predsjedničkim izborima, odgovorio je: “Ako bude kandidat SDP-a, sve je moguće.”

Na pitanje o odnosu s Davorom Bernardićem, budući da su se nedavno zajedno slikali, kazao je da – imaju o čemu razgovarati.

“Radi se o tome da je često u Istri zbog stranačkih obveza. Ja tamo blizu stanujem, svrati ponekad i razmijenimo mišljenje. Bernardić je predsjednik stranke, ja sam potpredsjednik. Poznajemo se, nismo u ratnom stanju, sukobu, imamo o čemu razgovarati i to je to.”

Komadina je ustvrdio da Tonino Picula, kao kandidat na europskim izborima, svojim prisustvom na proslavi godišnjice Regionalne energetske agencije Primorsko-goranske županije “Rea Kvarner” ne krši preporuke Etičkog povjerenstva.

“On je pozvan od strane agencije jer je surađivao s njima.”

Složio se s procjenom da bi SDP mogao osvojiti tri ili četiri mandata na predstojećim izborima za Europski parlament, a komentirao je i činjenicu da HDZ uživa potporu birača unatoč nizu afera.

“Konzerativno biračko tijelo – možeš ga lupati batinom po glavi, izlazi i uvijek glasa za svoje.”

Na kraju razgovora još se jednom osvrnuo na moguće kandidature na izborima, kako predsjedničkim, tako županijskim.

“Ja bih imao šanse na svim izborima”, zaključio je Komadina.

1 COMMENT

  1. PRAVO! Ne diktatura – ne ideologije – ne socializam – ne komunizam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here