Home Kolumne KOMENTAR: MOST odigrao katastrofalno drugo poluvrijeme

KOMENTAR: MOST odigrao katastrofalno drugo poluvrijeme

1419
0
Piše: Boris Bradarić

Piše: Boris Bradarić
Piše: Boris Bradarić
Ne želim ulaziti u to je li bolje bilo da je MOST išao u koaliciju s jednima ili drugima, bitno je to na koji su način taj proces završili.

Već više od mjesec dana imamo mandatara, sada već premijera Vlade, a da ne znamo šta će ta ekipa na vlasti raditi u sljedeće 4 godine. Dajući podršku mandataru, a da MOST s Domoljubnom koalicijom nije potpisao koalicijski sporazum, MOST-ovci su Hrvatsku, premijera, ali i sami sebe, doveli u jednu vrlo tešku i opasnu situaciju.

Kao i kod prijašnje Vlade, ministri su počeli iskakati s nekim svojim osobnim idejama iz jednostavnog razloga što ničega nema na papiru. Uvodit će se vinjete, imat ćemo registar izdajnika, (ne)privatizirat ćemo zdravstvo, ukinut ćemo ili nećemo ukinuti županije. To su samo neke “leteće” ideje novih ministara koje onda izazivaju nekakav otpor, kod drugim partnera u koaliciji i daju naslutiti da na Balkanu open ništa novo.

Kada su se u tijeku najžešćih kritika medija MOST-ovci pozvali na njemačku demokratsku praksu, postizborni proces, dao sam naslutiti, bolje rečeno, nadao sam se, da će oni taj proces izgurati do kraja. Nema nizozemska kraljica bez veze svog informatora koji vodi postizborni proces po strogo zadanim pravilima.

Pozvati se na njemačku demokratsku praksu, i razumjeti je, su ipak dva različita pojma. I sada ja pitam MOST-ovce, ovako javno, gdje je koalicijski sporazum koji ste obećali svojim biračima? Pokažite nam potpise svojih kolicijskih partnera o reformama koje su dogovorene i za koji period su dogovorene.

Prije mjesec dana poslao sam 6 pitanja na adresu Ines Strenja Linić. To su pitanja na koja bi Božo Petrov i MOST trebali odgovoriti svojim biračima, ili bolje rečeno, razjasniti svojim biračima. Birači će znati honorirati iskrenost i priznavanje pogrešaka koje su napravljene. Ono što birači definitivno neće honorirati je zabijanje glave u pijesak i praviti se da se ništa loše nije dogodilo. Dogodilo se jako puno toga MOST-ovci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here