Home Najnovije Kosor: Milijun kuna Odjelu za onkologiju Dječje bolnice Kantrida

Kosor: Milijun kuna Odjelu za onkologiju Dječje bolnice Kantrida

1181
1

U preksinoćnju emisiju HRT-a “Misija” telefonski se javila premijerka Jadranka Kosor i obećala da će Vlada izdvojiti milijun kuna za Udrugu Krijesnica koja provodi kampanju za prikupljanje sredstava za obnovu i opremanje Odjela za onkologiju Dječje bolnice Kantrida. 

“Predložit ću Vladi donošenje odluke da se iz proračunske pričuve izdvoji milijun kuna u ovu svrhu. Tako da će ta odluka biti donesena u četvrtak i cijeli taj proces bit će završen tako da odmah mogu početi s radovima”, rekla je premijerka Kosor, na što je voditelj emisije Robert Zuber  još jednom upitao znači li to da premijerka donira milijun kuna.  “Da, da. Ponavljam još jednom da mi iz proračunske pričuve izdvajamo milijun kuna. Dobro ste čuli”, odgovorila je Kosor.

Na početku iste emisije pročitan je dopis iz kabineta ministra zdravstva Darka Milinovića u kojem odgovaraju na pitanje kako ministarstvo sudjeluje u ovoj akciji. U dopisu stoji da ministarstvo podržava akciju Udruge Krijesnica te napominju da je ministarstvo 2005. godine u KBC Rijeka uložilo 80 milijuna kuna kroz decentralizirana sredstva, te kako je iz državnog proračuna dano oko 200 milijuna kuna “od čega dio ide za izradu idejnog glavnog projekta za drugu fazu izgradnje nove bolnice na Sušaku u koju će biti preseljena cijela pedijatrija, uključujući i odjel hematologije i onkologije”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here