Home Sport Kosovo zatražilo od FIFA-e da mu pokloni stadion iz Katara na kojem...

Kosovo zatražilo od FIFA-e da mu pokloni stadion iz Katara na kojem će igrati Srbija

273
0

Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom “Nema predaje” razljutila je Kosovare. Tamošnji nogometni savez zatražio je reakciju FIFA-e, koja sada istražuje cijeli slučaj. Srbija bi mogla biti zbog toga sankcionirana i uskoro bi trebao biti poznat rasplet situacije.

U međuvremenu, Kosovo je otišlo korak dalje i zatražilo od FIFA-e da mu pokloni Stadion 974, koji je izgrađen od brodskih kontejnera i modularnog čelika. Po završetku prvenstva taj će stadion biti poklonjen nekoj od država članica FIFA-e. Kosovo je se smatra jednim od favorita za dobivanje stadiona na kojem će svoj susret igrati Srbija i Švicarska.

Stadion 974 završen je 20. studenog 2021, a deset dana kasnije na njemu se odigrala prva utakmica. Ime je dobio po broju kontejnera od kojih je sagrađen (974). Kapacitet ovog stadiona je 44 tisuće sjedećih mjesta, a trenutno se nalazi u Dohi. To je prvi montažni stadion u povijesti svjetskih prvenstava. Na njegovu mjestu bit će izgrađen park, a na njemu će se igrati i jedna četvrtfinalna utakmica.

Previous articleCasemiro na brazilskoj presici govorio o Modriću
Next articleBjelica: Bila bi mi velika čast postati selektorom Hrvatske!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here