Home Vijesti Krenulo rušenje bespravnih kuća, gradonačelnik Vodnjana: “U većini slučajeva riječ je o...

Krenulo rušenje bespravnih kuća, gradonačelnik Vodnjana: “U većini slučajeva riječ je o strancima”

223
0

Istra prva kreće u masovno rušenje divlje gradnje, piše u subotu Večernji list, navodeći da je samo u Vodnjanu u dva tjedna zatvoreno 45 gradilišta, dok će prva rušenja bespravne gradnje biti u Umagu, Ližnjanu i Rovinju, piše poslovni.hr

Najava glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića da će za dva tjedna početi rušenje bespravno izgrađenih objekata na području Istre dočekana je u toj županiji, ali i u drugim dijelovima zemlje gdje postoje problemi s bespravnim graditeljima, kao melem na ranu.

To je i znak, smatraju mnogi, da se napokon ozbiljno i sustavno kreće u obračun s onima koji bez ikakvih dozvola, bez poštivanja urbanističkih rješenja, grade tamo gdje žele.

– Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području grada Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana – kazao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić i dodao da je to tek početak rušenja i obračuna s bespravnim graditeljima.

Mikulić je na nedavnoj konferenciji na temu bespravne gradnje u organizaciji Glasa Istre u Medulinu gdje je s gradonačelnicima, načelnicima i županom razgovarao o aktualnom problemu, obećao pomoć.

Kada je u pitanju bespravna gradnja u Istri, u većini slučajeva riječ je o stranim državljanima koji kupuju zemljišta i potom bespravno grade.

Na području Vodnjanštine, kazao je gradonačelnik, gotovo svi popisani bespravni graditelji su stranci; Nijemci, Talijani, Slovenci, Austrijanci, piše novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak.

Previous articleSupruga prisiljena na tuširanje jednom tjedno jer je muž bio škrt: sud presudio da je riječ o maltretiranju
Next articleOčekuje se snijeg u okolici Rijeke “Stiže nam Zvijer s istoka”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here