Home Vijesti Ljetni požari na slovensko-talijanskoj granici: svi tragovi upućuju na jednog krivca

Ljetni požari na slovensko-talijanskoj granici: svi tragovi upućuju na jednog krivca

102
0

Potvrda dolazi iz riječi glavnog tužitelja Antonija De Nicola i iz otvaranja istrage od strane WWF-a u Trstu. Pretpostavljeno kazneno djelo, trenutno protiv nepoznatih osoba, je izazivanje požara iz nehaja.

Ljetni požari koji su poharali slovensko-talijansku granicu završili su pod istragom Državnog tužiteljstva u Trstu koji je pokrenuo istragu protiv nepoznatih počinitelja zbog požara. Pravosuđe želi razjasniti prije svega moguće događaje koji su se mogli dogoditi u blizini željezničke pruge, na dijelu koji povezuje Monfalcone s glavnim gradom Furlanije Julijske krajine.

Deseci žarišta, pogotovo u blizini željezničke pruge
Potvrda o otvaranju istrage dolazi izravno od glavnog tužitelja Antonia De Nicola “Za svaki požar koji je izbio na tom području postoji zasebna istraga. Svaki šumski požar koji je imao zajednički nazivnik spojen je u jednu zajedničku istragu. Nije lako utvrditi kako i jesu li se stvarale iskre u kontekstu prometovanja željezničkih vozila, ali u tom smjeru moramo raditi”. Prva pokrenuta istraga je ona koja se odnosi na požare na području Medeazze, u rukama je zamjenice tužitelja Cristine Bacer.

U drugoj polovici srpnja i početkom kolovoza obilježili su pravu eskalaciju požara na Krasu. Na talijanskom teritoriju prvi požar je zabilježen 19. srpnja. U tom slučaju fotografija snimljena odozgo, pokazala je četiri požara u blizini željezničke pruge. Samo nekoliko mjeseci ranije, 9. ožujka, vatrogasci su izvijestili o požaru u Devinu/Duinu “u blizini željezničke pruge”, a ta bi vijest, tvrde upućeni, mogla biti ozbiljan presedan.

Previous articleMuž je na stolu ostavio poruku o kakvoj svaka žena sanja, ali postoji jedna kvaka!
Next articleVodeći ideolog Kremlja Aleksandar Dugin: Na ivici smo Trećeg svjetskog rata, Rusija mora pobijediti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here