Home Mozaik Majke u Stereu proslavile 30 godina na sceni i oduševile prisutne

Majke u Stereu proslavile 30 godina na sceni i oduševile prisutne

980
0

Tko čeka, taj i dočeka … Stara narodna poslovica i ovaj se put pokazala ispravnom, barem u slučaju kvarnerskih fanova osebujnog vinkovačkog glazbenika.Goran Bare, prokleto dijete našeg rocka, naravno, u koaliciji sa svojim Majkama u petak navečer pošteno je svojim rockanjem uzdrmao temelje vremešnog hotela Neboder. Nakon otkazivanja nastupa na Opatijskim Barufama te raznoraznih peripetija u njegovu uvijek prilično zapetljanom privatnom životu, Bare je još jednom pokazao da je glazba zapravo njegov život. Već prvi taktovi pjesme “Krvarim od dosade” pokazali su odlično pripremljenoj publici u kojem će smjeru ići koncert. Red novih stvari koje će se naći na novom albumu pa red opće poznatih generacijskih rock himni kao što su “Pokreni se” ili
“Ja sam budućnost” i puno, puno pozitivne energije bio je dobar recept za opći trans u, na žalost organizatora ili na sreću gostiju koji su imali prostora za plesanje i skakanje, ne do kraja ispunjenom Stereu. Možda zbog malo previsoke cijene karte za studentski džep ili zbog raznoraznih događanja u i oko Rijeke. Šteta za sve koji nisu došli jer dečki iz “Majki” prašili su puna dva sata i dokazali svima da su još uvijek u izvanrednoj sviračkoj kondiciji, spremni na nove izazove koji ih očekuju!

Raspoloženi Bare, na riječkom koncertu izrazito lucidan, se između pjesama nerijetko upuštao u monologe iznoseći svoje političko – društvene stavove, u razmjeru od ” hapsite bandu lopovsku ” pa sve do pozivanja na opću revoluciju i mijenjanje svijeta i sustava u kojem živimo što su posjetitelji popratili neskrivenim odobravanjem. Izvanredan bend + izvanredna publika = Izvanredan glazbeni događaj! Nadamo se samo da nećemo morati dugo čekati do sljedećeg koncerta “Majki” u našim krajevima. (Sandi Basić)

Previous articleDalić: Rijeka je prodala Pamića, ne ja
Next articleStudentski prosvjed na Jadranskom trgu u petak 11. lipnja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here