Home Vijesti Mali dioničari LRH žele novo rješenje Hanfe i dižu ustavnu tužbu

Mali dioničari LRH žele novo rješenje Hanfe i dižu ustavnu tužbu

890
0

Udruga malih dioničara Liburnia Riviera Hotela (LRH) nezadovoljna nedavnom presudom Visokog suda kojom je poništena obveza grada Opatije za objavu ponude za preuzimanje dionica LRH najavila je danas da će pokrenuti ustavnu tužbu protiv te presude i poduzeti sve pravne radnje da zaštiti interese svojih članova.

U današnjem dopisu iz te udruge traže da HANFA ponovo utvrdi obvezu Opatije i općina za objavu ponude za preuzimanje LRH tvrdeći da se presuda Visokog upravnog suda temelji na nepostojećem zaključku SO Opatije od 20. ožujka 1992. koji je time, kako smatraju, i pravno ništavan i pravno nepostojeći.

Naglašavaju da su HANFA-i slijedom toga podnijeli već nekoliko podnesaka kao zainteresirana strana u kojima ističu sve do sada poznate dokaze da je rješenje HANFA-e, a koje je poništio Visoki upravni sud, osnovano.

Napominju i da je Udruga od HANFA-e zatražila da joj se prizna svojstvo stranke u ovom postupku, kako im je to priznao i sud, kao i da je sad još važnije da HANFA pokaže svoju neovisnost pa čak i, kako kažu, određenu hrabrost da se odupre pritiscima i donese novo, na zakonu utemeljeno rješenje.

Upozoravaju i na, kako ističu, čudnu koincidenciju izjava iz vrha izvršne vlasti, pokušaja izmjene zakona te vrlo znakovitog angažiranja dodatnih odvjetnika sa strane općina kako bi visokim troškovi zaplašili dioničare i osvetili se za ovo inzistiranje istih na poštivanju zakona i njihovih prava.

Udruga i dalje poziva sve zainteresirane da se razgovara i potraži na zakonima osnovano rješenje ne osporavajući pritom Opatiji i općinama pravo na njihove dionice koje su dobili. (business.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here