Home Mozaik Mali i veliki Riječani eko utrkom na Korzu obilježili Europski tjedan mobilnosti...

Mali i veliki Riječani eko utrkom na Korzu obilježili Europski tjedan mobilnosti i održivog razvoja

94
0

U četvrtak 22. rujna 2022. godine na riječkom Korzu, u periodu od 10:00 do 12:00 sati održana je vrlo živahna eko utrka romobila i skateboarda, koju je u suradnji s Decathlonom organizirala opatijska Udruga Žmergo.
U neobičnom “eko” poligonu, posebno osmišljenom na način da od sudionika traži određenu dozu spretnosti, brzine, ali i ekološke osviještenosti, okušali su se prvo učenici šestog razreda Osnovne škole Nikola Tesla, a zatim i četvrtaši iz Osnovne škole Centar.

Sunčano Korzo odzvanjalo je smijehom i navijanjem veselih školaraca, što je namamilo znatiželjne prolaznike da se i sami okušaju u utrci, a njihova spretnost i prilično dobri rezultati čisti su dokaz da su godine samo broj.
Zaključak je da su se na utrci, koja se održala upravo na Međunarodni dan automobila, svi vrlo dobro zabavili i ponešto naučili o prednostima održivog kretanja kroz grad, a najuspješnijim sudionicima dodijeljene su i nagrade – Decathlon je pripremio vrijedne poklon bonove, dok je Udruga Žmergo za najspretnije pripremila korisne poklon pakete za netom započetu školsku godinu.

Ovim događajem Udruga Žmergo se pridružila obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti i Europskog tjedna održivog razvoja, za okoliš važnim datumima te kroz promociju održivog kretanja, odnosno mobilnosti skrenula pažnju na brojne okolišne problematike povezane s urbanim kretanjem.

Eko utrka jedna je od niza aktivnosti u okviru projekta Žmergov lokalni info-centar za mlade (ŽLICA) koji se realizira uz financijsku pomoć Grada Opatije i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a kojim Žmergo informira, savjetuje i osnažuje mlade za održive životne stilove.

Previous articleUdario ženu na ulici jer ne nosi hidžab, a onda su mu prosvjednici ‘objasnili’ neke stvari (VIDEO)
Next articleVučić u Ujedinjenim narodima poput Borata u New Yorku! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here