Home Vijesti Mama upozorila na opasan dodatak na igralištu ispred Dječje kuće! (FOTO)

Mama upozorila na opasan dodatak na igralištu ispred Dječje kuće! (FOTO)

648
0

Redakciji nam se obratila majka djevojčice koja se ozlijedila igrajući se kod Dječje kuće. Mama upozorava na plastičnu mrežu za travnjak koja je izvedena na način da je izdignuta od ostale površine pa se događaju slučajevi ozljeda i porezotina djece. Njezino otvoreno pismo objavljujemo u cijelosti uz priložene fotografije:

Za Dječju kuću u Rijeci mogu iznijeti samo pohvale i ova kritika nikako nije usmjerena ka lošem, baš suprotno, ne bi željeli da se ponovi ili dogodi nekom drugom djetetu u budućnosti. Tijekom posjeta Dječjoj kući i otvorenju festivala Tobogan, u zanesenosti i dječjoj igri moja djevojčica je pala. Neću navoditi razloge njezinog pada, njezinu sportsku sposobnost itd. jednostavno se desila nezgoda. Naime, trčala je od brdašca prema meni u smjeru Dječje kuće i spotaknula se na plastičnu mrežu za travnjak. Mreža za travnjak je, od ostatka travnjaka koji spaja cjelokupnu površinu površinu izdignuta za cca 5cm po mojoj procjeni. Pala je na koljeno na plastičnu mrežu i zaradila vrlo duboku porezotinu te je ogulila dobar dio koljena. Njezino koljeno je maleno, ima 8 godina i lako je ozlijedila veću površinu koljena na više mjesta. Stepenica usred travnjaka osim što nije označena, teško se primijeti obzirom da je površina i vizualno sva zelena. Malo je nespretno posložena, kocke mreže nisu jedna uz drugu već razdvojene barem po 2cm, i apsurdno, ne stapaju se visinski sa ostatkom travnjaka da tvore jedinstvenu cjelinu. Pošto je okoliš dječje kuće namijenjen i uređen naspram djece molim vas da razmotrite daljnje postupanje i vašu pomoć kako bi se ta zelena površina po kojoj djeca rado trče uredila tako da djeci bude korisna sa minimalnim rizikom ili barem naznačila razlika u visinskom dijelu travnjaka.
U prilogu prilažem fotografije.

U nadi da će se nešto napokon poduzeti s obzirom da sam kontaktirala i samu Dječju kuću tj.pisala na službeni mail te dobila odgovor kako nismo izoliran slučaj i da se već nekoliko nezgoda desilo koje su proslijedili dalje odgovornima, kao i gradonačelniku, a grad Rijeka kao ni ostale službe koje su u njihovoj nadležnosti nisu reagirale. Dakle, zna se da problem postoji i zna se da površina nije pravilno uređena. Čeka li se gora situacija od ove i/ili već onih koje se se dogodile? A moguće su.

Nadam se da je tema dovoljno zanimljiva, jer roditeljima sa djecom itekako je, kao i da izbjegnu posjete D.B.Kantrida.


Ina Ivandić

Previous articlePitbull dječaku ratrgao nogu: Kamere su zabilježile jezive scene u kojima dječačić (8) pokušava spasiti brata!
Next articleBlažević definitivno izgubio većinu u Kazališnom vijeću, hoće li ga spasiti HDZ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here