Home Vijesti Marin Račić: Blažević se izruguje s građanima, a SDP i HDZ si...

Marin Račić: Blažević se izruguje s građanima, a SDP i HDZ si čuvaju leđa!

74
0

„Situacija u HNK Ivana pl. Zajca jedno je od najvažnijih političkih pitanja u Rijeci jer ukazuje zašto ovaj grad godinama stagnira. U ovom slučaju koalicija SDP/HDZ koja godinama vlada ovim gradom funkcionira savršeno. Na prvom su mjestu interesi stranaka, a tek onda javni interes. Jedni drugima čuvaju leđa u svim važnim političkim pitanjima, pa tako i u ovome, istaknuo je Marin Račić, gradski vijećnik Centra izabran s nezavisne liste Davora Štimca.

– Ostavka koju će intendant HNK Marin Blažević dati stupa na snagu za godinu i pol dana pa to nije ostavka već izrugivanje građana koji financiraju HNK. Zamislite da gradonačelnik Filipović kaže da daje ostavku, ali ona stupa na snagu za dvije godine“, upozorio je potpredsjednik Centra, gradski vijećnik Marin Račić.

Marin Račić, uoči sjednice riječkog Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o Blaževiću razrješenju na osobni zahtjev. Najavio je da će na sjednici glasati protiv razrješenja jer ne želi sudjelovati u igrokazu u režiji HDZ-a i SDP-a.

Predstavnik Centra, ugledni dirigent Igor Vlajnić, upozorio je pak na novi Zakon o kazalištima koji je trenutno u saborskoj proceduri.
„On propisuje da će se intendant i kazališno vijeće imenovati – dekretom, a predviđa da se intendanta neće tako lako moći smijeniti. Nisu predviđeni nikakvi kontrolni mehanizmi“, pojasnio je Vlajnić, pozvavši članove Gradskog vijeća da prihvate prijedlog i razriješe intendanta odmah, kako bi kazalište moglo krenuti naprijed.

Previous articleČovjek se ni kriv ni dužan – bezobrazno obogatio: Jedan pogrešan broj donio mu je lovu od koje se vrti u glavi!
Next articleČeferin: Maksimir je sramotan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here