Home Mozaik ‘Mi smo mrtvi ljudi’ Ukrajinski borci zarobljeni u Azovstalu vode posljednju bitku!

‘Mi smo mrtvi ljudi’ Ukrajinski borci zarobljeni u Azovstalu vode posljednju bitku!

174
0

Posljednja bitka za Mariupolj vodi se u prostranoj čeličani Azovstal, gdje su stotine ukrajinskih boraca skrivene u podzemnim tunelima i bunkerima, okružene ruskim vojnicima, piše BBC.

Ukrajinski dužnosnici kažu da je mjesto iz sovjetskog doba bilo pod teškim ruskim napadom posljednjih dana otkako su evakuirani civili, te da su pokušaji invazijskih snaga da napadnu to mjesto propali, tvrdnje koje se ne mogu neovisno provjeriti.

Tijekom vikenda vlasti su priopćile kako su svi stariji ljudi, žene i djeca spašeni u misijama koje su koordinirali UN i Crveni križ. Međutim, UN to nisu potvrdili. Danas se pojavila vijest, koju je podijelio lokalni dužnosnik, da je najmanje 100 civila ostalo na mjestu.

U međuvremenu, obitelji boraca očajnički traže plan koji bi jamčio njihovu evakuaciju, piše BBC.

Na konferenciji za novinare koja je u nedjelju emitirana uživo iz bunkera, dva borca ​​su odbacila ideju da se mogu predati: “Ne predajemo se, ali imamo male šanse preživjeti ako nas zarobe”, rekao je jedan. “Mi smo u osnovi mrtvi ljudi. Većina nas to zna.”

Mariupol je strateški važan za Rusiju, jer bi omogućio Moskvi da stvori kopneni most između istočnih regija Donjecka i Luganska, koje su prije invazije kontrolirali separatisti koje je podržavala Rusija, i poluotoka Krima koji je izvršila invazija i anektirana od strane Rusije . 2014

Previous articleVIDEO Teška ozljeda braniča Barcelone. Stadion je utihnuo, hitna ga odvezla u bolnicu
Next articleRusi odbili isključiti nuklearni napad na Ukrajinu? Vade se na doktrinu koja pod nekim uvjetima ‘dopušta’ korištenje atomskog oružja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here