Home Vijesti Miletić (IDS-PGS-RI): Mandatar govori o decentralizaciji, a predlaže centralističke zakone

Miletić (IDS-PGS-RI): Mandatar govori o decentralizaciji, a predlaže centralističke zakone

1596
0

pxl_120816_13815568crop-jpg-870x665_q92_crop_upscaleNakon što je manadatar predstavio novu Vladu, prvi je u saborsku raspravu krenuo klub IDS-PGS-Lista za Rijeku čiji je predsjednik Boris Miletić kazao da oni neće dati povjerenje Vladi Andreja Plenkovića: ‘Danas ću ponoviti rečenicu koju sam izgovorio prije 10 mjeseci. Klub zastupnika IDS-PGS-RI neće dati povjerenje desnoj vladi HDZ-a i Mosta jer su vrijednosti i ideološke razlike prevelike. Kako u predizbornoj kampanji, a tako i u dijelu programa govori se o decentralizaciji, no s druge strane imamo prijedloge zakona koji idu za time da se zemlju dodatno centralizira’.

‘Ide se za jednom mjerom koja će definitivno kažnjavati uspješne, one koji žele raditi, a stimulirati one koji su u prosjeku. Ne bih volio da ravnomjeran razvoj znači uprosječivanje, stagnaciju razvijenih dok se drugi razviju. Držim da ne treba izmišljati toplu vodu, možemo pogledati kako funkcioniraju razvijene zemlje. One stavljaju dodano stvorenu vrijednost na lokalnoj razini od 30 do 40 posto, dok u proračun odlazi 60 do 70 posto’, upozorio je Miletić.

‘Postojeći sustav upravljanje resursima pokazao se neefikasnim. Ima pozitivnih primjera kako možemo brže i bolje upravljati procesima. U ovom trenutku govorim o državnoj imovini koja zjapi prazna, a vrijeme ide, a ide i intencija za time da ajmo lokalnoj samoupravi oduzeti još sredstava’, napomenuo je Miletić.

Previous articleNeven Šantić: Lista za Rijeku – prvih deset godina (1)
Next articleRepriza popularne krimi-komedije, jer ste vi to tražili!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here