Home Vijesti Miletić nakon sastanka sa SDP-om: Koalicija IDS-PGS-RI neće izdati povjerenje građana

Miletić nakon sastanka sa SDP-om: Koalicija IDS-PGS-RI neće izdati povjerenje građana

158
0
Boris-Miletić1
Boris Miletić

„IDS neće odustati od decentralizacije ni pod koju cijenu. Decentralizacija je okosnica našeg programa i drago mi je da smo uspjeli tu temu zasluženo nametnuti kao pitanje broj jedan u cijeloj zemlji! Koalicija IDS-PGS-RI drži do svoje vjerodostojni i neće izdati povjerenje svojih građana“, komentar je predsjednika IDS-a Borisa Miletića nakon današnjeg sastanka s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem o mogućoj postizbornoj suradnji.
Predsjednik IDS-a naglasio je da podrška koalicije IDS-PGS-RI lijevo-liberalnoj opciji predvođenom SDP-u nije bezuvjetna.
– Da smo htjeli bezuvjetno podržati Vladu, bez ikakve garancije da će se građanima isporučiti ono što im je bilo obećano, poput decentralizacije zemlje, ne bismo se odlučili za samostalni izlazak na izbore zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku, kazao je Miletić.
Dodao je da je koalicija IDS-PGS-RI dobila povjerenje velikog broja građana, a postala je čak četvrta politička opcija u Hrvatskoj iako se kandidirala samo u jednoj izbornoj jedinici. Naglasio je da je „nama vjerodostojnost i dosljednost u borbi za interese naših regija svetinja te da građani dobro znaju što mogu očekivati od nas“.
Zaključio je da su „uvjeti koje smo postavili na početku jasni i da vrijede dan danas.“
– Ovo je tek početak razgovora i prvi u nizu sastanaka. Razgovor je bio pozitivan i konstruktivan. O dogovoru možemo govoriti tek kad se usuglasimo oko naših uvjeta, konkretnih rokova i kad dobijemo čvrstu i uvjerljivu garanciju da će se dogovor ispoštovati. Nulta točka za bilo kakve kakve razgovore je Istra kao samostalna regija, a svi naši ostali uvjeti vezani su uz decentralizaciju i ključne projekte u Istri, zaključuje Miletić nakon današnjeg sastanka u Zagrebu.

Previous articleAndrea Chénier: Prva ovosezonska premijera u Zajcu
Next articleŽENSTVENA: Što sad ljubav ima s tim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here