Home Biznis Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

1003
0

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je jutros prije sjednice Vlade da dva ozbiljna potencijalna strateška partnera žele provesti dubinsku analizu stanja Uljanika i 3. maja, te kako su rekli da u roku od pet tjedana mogu izraditi ozbiljnu ponudu.

“Dva ozbiljna potencijalna strateška partnera su izrazila želju za ući u ‘data room’, napraviti dubinsku analizu stanja brodogradilišta u Rijeci i Puli i obvezali se da vrlo brzo, čak u roku od pet tjedana, mogu izraditi ozbiljnu ponudu”, rekao je Horvat.

Na novinarski upit znači li to da bi se krajem siječnja moglo znati tko je od njih zainteresiran ili ne i u kojem obimu će ući u brodogradilište, Horvat je rekao kako su oba partnera ozbiljno zainteresirana. “A po kojim uvjetima i na koji način, za to im otprilike treba pet tjedana”, rekao je ministar.

Upitan koliko minimalnih plaća još mogu primiti radnici Uljanika, Horvat je rekao kako je, sukladno hrvatskom zakonodavstvu, do pokretanja eventualnog stečaja moguće isplatiti još jednu minimalnu plaću.

“Kakvo je to sad pitanje?”, bio je pak Horvatov odgovor na pitanje mogu li radnici, koji apeliraju na pomoć, dobiti u prosincu još jednu plaću.

“Netko apelira da mu se da nekakav novac. Takvih trgovačkih društava u Hrvatskoj danas ima stotinjak. Kada bi vlada na takav način odlučila dijeliti novac državnog proračuna, mislim da priča ne bi dobro završila”, rekao je Horvat.

Napomenuo je kako će radnicima tijekom prosinca, ako se cijeli postupak uspije odraditi, biti isplaćen minimalni dio plaće za studeni.

“To je posljednje što država može osigurati prije nego li eventualno nastupi stečaj”, istaknuo je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here