Home Vijesti Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

829
0

Zadnjih nekoliko dana se slaže zimska situacija koja bi svoj maksimum dala tijekom petka popodne te u noći i jutra na subotu, dijelom na području Gorskog kotara može potrajati i do subotnjeg popodneva, javlja RIMETEO.

Prema nama svoj greben pruža jaka sibirska anticiklona dok istovremeno u Sredozemlju postoji slabo izražena dolina tako da ćemo dobiti spoj dvije različite zračne mase uz povremene i većinom umjerene oborine na većem dijelu PGŽ.

Puhat će umjerena do pojačana bura koja će postupno jačati što će pridonositi osjetu hladnoće, posebice u petak poslijepodne te u prvom dijelu subote.

Oborine će biti neravnomjerno raspoređene, više u Gorskom kotaru, prije svega u središnjem dijelu te oko Ravne Gore gdje se do subotnje večeri očekuje poveći snježni pokrivač visine i do pedesetak centimetara uz  povremene probleme u prometu.
Snijega će biti i u ostalom dijelu Gorskog kotara no njegova visina bi rijetko gdje prelazila tridesetak centimetara.

Nešto konkretnije oborine će biti na kvarnerskim otocima, prije svega na Rabu i Lošinju gdje bi u sljedećih 72 sata palo i više od 20 litara kiše, dok bi na istočnom priobalju, uz više područje otoka Krka bilo i susnježice te uz jače oborine malo snijega nošenog burom. 
Najmanje i najrjeđe oborine u Istri gdje se očekuju male količine oborine,  par litara većinom kiše, dok u unutrašnjosti te na području Ćićarije može biti i snježnih pahulja.

Na riječkom području također se očekuje manja količina oborine, prosječno tek malo više od 5 litara, više na istočnom dijelu.  Padat će većinom kiša ili susnježica,  iznad oko 250 metara i snijeg uz mogućnost formiranja tanjeg pokrivača.  
Najveće šanse za snijeg postojat će u četvrtak u drugom dijelu dana te ponovno u petak navečer i noći na subotu.
U subotu popodne djelomice razvedravanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here